ΕΛΛΑΔΑ

Αναβρασμός στη Μυτιλήνη και Χίο: «Μπλόκο» κατοίκων στην απόβαση αστυνομικών

Αναβρασμός στη Μυτιλήνη και Χίο: «Μπλόκο» κατοίκων στην απόβαση αστυνομικών

Αναβρασμός επικρατεί στη Μυτιλήνη το βράδυ της Δευτέρας με τους πολίτες να αποκλείουν το λιμάνι της πόλης καθώς και το λιμάνι Σιγρίου, με απορριμματοφόρα του δήμου, ώστε να αποτρέψουν την απόβαση των ΜΑΤ από το πλοίο «Πήγασος».

Εξωτερικά των εισόδων του λιμανιού της Μυτιλήνης, εκατοντάδες πολίτες έχουν αποκλείσει, από την μεριά του δρόμου, την είσοδο του λιμανιού ενώ απορριμματοφόρα και φορτηγά του δήμου έχουν κλείσει κάθε πιθανή δίοδο από και προς το λιμάνι.

Παράλληλα, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει τις τρεις εισόδους του λιμανιού της Μυτιλήνης.

Σκοπός των πολιτών είναι να αποτρέψουν την είσοδο στην πόλη των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες έρχονται στο νησί με το πλοίο «Πήγασος» προκειμένου να διευκολύνουν τις οικοδομικές εργασίες για την δημιουργία των νέων προσφυγικών δομών στην επιταγμένη περιοχή της Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου.

Την ίδια ώρα, οι καμπάνες στα χωριά της περιοχής Μανταμάδου χτυπούν καλώντας τον κόσμο να πάει από απόψε στην επιταγμένη περιοχή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μάλιστα, φορτηγά αυτοκίνητα και απορριμματοφόρα του δήμου έχουν αποκλείσει το σύνολο των οδικών αξόνων που οδηγούν την περιοχή Καράβας –Καβακλή.

Για το ζήτημα κάλεσε και ο ΣΥΡΙΖΑ Μυτιλήνης σε συγκέντρωση στο λιμάνι της πόλης, ενώ με ανακοίνωσή του το κόμμα κατηγορεί την κυβέρνηση για απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές κινήσεις στην διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ειδικότερα, κάνει λόγο «για την εν κρυπτώ μεταφορά δέκα διμοιριών των ΜΑΤ στη Χίο και στη Μυτιλήνη, προκειμένου να ενταθούν τα μέτρα καταστολής εναντίον των πολιτών που διαμαρτύρονται για τη δημιουργία των νέων προσφυγικών δομών- φυλακών».

Οι πληροφορίες αυτές προκαλούν μεγάλη ανησυχία και ενισχύουν την ένταση, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη ρίχνει λάδι στη φωτιά. Αντί να δώσει λύσεις, καταφεύγει στην πυγμή και στη βία, χωρίς μάλιστα να προβαίνει στην απαραίτητη ενημέρωση για τις κινήσεις της. Οι απαράδεκτες αυτές τακτικές το μόνο που κάνουν είναι να υπονομεύουν τη δημοκρατία».

Κλείνοντας, προειδοποιεί ότι «δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του να μετατρέψουν τα νησιά σε πεδίο μάχης. Καθιστούμε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Χρυσοχοΐδη αποκλειστικά υπεύθυνους για την ομαλότητα και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών στα νησιά μας».

Αναβρασμός και στη Χίο

Την ίδια στιγμή, σε επιφυλακή βρίσκονται και οι κάτοικοι της Χίου που έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι στα Μεστά.

Σύμφωνα με το politischios.gr,στο λιμάνι βρίσκονται από τις 23:00 το βράδυ και διμοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου να διευκολύνουν την έξοδο των αστυνομικών δυνάμεων που καταφθάνουν από την Αθήνα.

xios

Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει τον δρόμο προς τα Μεστά και δεν επιτρέπουν στους πολίτες να κινηθούν από την πόλη της Χίου και το Βροντάδο προς το λιμάνι των Μεστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ