ΕΛΛΑΔΑ

Δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ - Συνεχίζονται τα επεισόδια

Δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ - Συνεχίζονται τα επεισόδια

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στην ΑΣΟΕΕ, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να μπαίνουν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου και κουκουλοφόρους να βρίσκονται μέσα στο κτήριο.

Οι κουκουλοφόροι πέταξαν ξύλα και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες με τη σειρά τους απάντησαν με χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής σε δύο προσαγωγές.

Παράλληλα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Πατήσια, από το ύψος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μέχρι την Κοδριγκτώνος, καθώς και στην οδό Μαυροματαίων.

Νωρίτερα, περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα που πέρασε από το σημείο, υπέστη φθορές στο παράθυρο του συνοδηγού εξαιτίας ενός μπουκαλιού που εκτοξεύτηκε προς το όχημα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ -εκτός υπηρεσίας- προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ, προκαλώντας αντιδράσεις, τόσο πολιτικές όσο και ακαδημαϊκές.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών έχει διατάξει διοικητική διερεύνηση, ενώ η πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) ανακοίνωσε ότι θα απευθυνθεί στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ