ΕΛΛΑΔΑ

Αποστολή CNN Greece: Ελλείψεις σε οινόπνευμα και μάσκες στη Θεσσαλονίκη

Αποστολή CNN Greece: Ελλείψεις σε οινόπνευμα και μάσκες στη Θεσσαλονίκη
ΙΝΤΙΜΕ

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές στη Θεσσαλονίκη μετά από την εμφάνιση και δεύτερου κρούσματος κοροναϊού στη πόλη, με τον κρατικό μηχανισμό να έχει κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για να ανακοπεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

«Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα, η πόλη δεν διακατέχεται από πανικό» τονίζει ο απεσταλμένος του CNN Greece στη Θεσσαλονίκη, Χρήστος Παναγόπουλος.

«Υπάρχουν ελλείψεις στα φαρμακεία, σε συγκεκριμένα προϊόντα -οινόπνευμα, αντισηπτικά υλικά δηλαδή, και μάσκες» τόνισε επίσης ο ίδιος.

Ωστόσο, στα κεντρικά σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης δεν παρατηρείται καμία σοβαρή έλλειψη και τα ράφια των καταστημάτων παραμένουν γεμάτα. Τρία κρούσματα στην Ελλάδα Το μεσημέρι της Πέμπτης ανακοινώθηκαν δύο επιπλέον κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε τρία. Θετικός στον ιό, όπως ανακοινώθηκε από τον λοιμοξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, βρέθηκε και ο γιος της 38χρονης επιχειρηματία που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο, καθώς και μια ακόμη γυναίκα από την Αθήνα. Όπως έγινε γνωστό αργότερα, η 40χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν» σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε πως πρόκειται για εργαζόμενή στο κτήριο στην οδό Αμερικής 4 και πως άμεσα ετέθη σε εφαρμογή το σχέδιο το οποίο είχε καταρτιστεί από την τράπεζα σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Τρία συνολικά τα κρούσματα του ιού στη χώρα μας - Πρώτο στην Αθήνα

Η κατάσταση της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, είναι καλή και τα συμπτώματά της χαρακτηρίζονται ήπια.



Κλείνει προληπτικά το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Την ίδια στιγμή, κλειστό θα παραμένει για τις επόμενες 14 ημέρες το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Μαλακοπής όπου φοιτά το παιδί της 38χρονης. Οι γονείς των μαθητών ενημερώθηκαν για την συγκεκριμένη εξέλιξη με SMS που απέστειλε η διεύθυνση του σχολείου.

Ήδη έχει πραγματοποιηθεί απολύμανση τους χώρους του σχολείου, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο. Η απόφαση για το κλείσιμο του σχολείου εναρμονίζεται με τις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που προβλέπει έκτακτα μέτρα στην περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κοροναϊού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ