ΕΛΛΑΔΑ

Διευθυντής 105ου Δημοτικού Θεσσαλονίκης: Κάναμε ό,τι έπρεπε για την προστασία των παιδιών

Διευθυντής 105ου Δημοτικού Θεσσαλονίκης: Κάναμε ό,τι έπρεπε για την προστασία των παιδιών

Την εκτίμηση πως έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την προστασία των παιδιών, των γονέων αλλά και του εκπαιδευτικού προσωπικού, εξέφρασε την Πέμπτη στο CNN Greece ο Νικόλαος Μπίντας, διευθυντής του 105ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, το οποίο θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες, κατόπιν απόφασης του Δήμου της πόλης, στο πλαίσιο του σχεδιασμού πρόληψης απέναντι στον κοροναϊό.

Σημειώνεται πως στο συγκεκριμένο σχολείο, στη Μαλακοπή Θεσσαλονίκης, φοιτά ο γιος της 38χρονης γυναίκας, η οποία είχε ταυτοποιηθεί από την Τετάρτη ως το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας (ΕΟΔΥ), ο 10χρονος βρέθηκε κι αυτός θετικός στο ιογενές στέλεχος Covid-19 και ήδη νοσηλεύεται κι αυτός σε καραντίνα, στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο αρνητικής πίεσης του Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

«Πληροφορήθηκα το περιστατικό το βράδυ της Τετάρτης. Ειδοποίησα όλους τους γονείς για το τι πρέπει να κάνουν. Τους είπα ότι το σχολείο θα είναι κλειστό για όλο το προσωπικό και εν συνεχεία επικοινώνησα με την αρμόδια αντιδημαρχία της Θεσσαλονίκης και ζήτησα να έρθει κλιμάκιο να κάνει γενική απολύμανση, όπως και έγινε αυτό», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Νικόλαος Μπίντας.

Παράλληλα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς τα όσα ακούγονται σχετικά με τον κοροναϊό, λέγοντας: «Δεν ανησυχώ. Φτάνει να σας πω πως εγώ είμαι στο γραφείο μου αυτή τη στιγμή και γράφω στον υπολογιστή».

«Είμαι σε διαρκή επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία, με τον Περιφερειακό Διευθυντή και τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με τους γονείς, τους οποίους ενημερώνουμε», πρόσθεσε ο κ. Μπίντας.

Εξάλλου, ο διευθυντής του 105ου Δημοτικού Σχολείου επιβεβαίωσε πως το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, κατόπιν σχετικής προτροπής του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

«Σκοπός ήταν να ενημερωθούν οι γονείς του σχολείου ως προς το τι πρέπει να προσέχουν και τι να αποφεύγουν και ποια μέτρα προστασίας οφείλουν να λάβουν», συνέχισε ο κ. Μπίντας.

Παράλληλα, ευχήθηκε περαστικά στην 38χρονη μητέρα και το 10χρονο γιο της και εξέφρασε την πεποίθηση πως το σχολείο θα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς έπειτα από 14 ημέρες.

Γονείς 105ου Δημοτικού Θεσσαλονίκης: Υπάρχει προτροπή να απέχουμε από κοινωνικές επαφές

Την ίδια στιγμή, με ψυχραιμία αλλά και υπομονή δείχνουν να αντιμετωπίζουν οι γονείς των μαθητών του 105ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Μαλακοπής, την απόφαση του δήμου σχετικά με το προληπτικό κλείσιμο του σχολικού κτηρίου για 14 ημέρες, μετά και τη γνωστοποίηση ότι σε αυτό φοιτούσε ο γιος της 38χρονης γυναίκας, η οποία είχε ταυτοποιηθεί από την Τετάρτη ως το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού.

Το CNN Greece επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου, Σπύρο Σαράφη, ο οποίος είπε πως η πρώτη ενημέρωση που έλαβαν οι γονείς για το θέμα με το 105ο Δημοτικό, ήταν από τα ΜΜΕ το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ μετά τις 20:00 την ίδια ημέρα έμαθαν πως το σχολείο θα κλείσει, για προληπτικούς λόγους.

«Το κρούσμα αφορά μέλος της σχολικής μας κοινότητας. Στην πορεία της σημερινής ημέρας η ενημέρωση προχώρησε περαιτέρω και πλέον μάθαμε ότι είναι δύο τα κρούσματα [στη Θεσσαλονίκη] και κρίθηκε από τις Αρχές, για προληπτικούς λόγους, ότι πρέπει να μείνουμε μακριά από το σχολείο για 14 ημέρες, γονείς και μαθητές», σημείωσε ο κ. Σαράφης.

Εξάλλου, ανέφερε πως ο ίδιος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και πρόσθεσε πως «οι γονείς του σχολείου επρόκειτο να λάβουν λεπτομερείς οδηγίες για την ατομική και οικογενειακή υγιεινή».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου τόνισε πως υπάρχει προτροπή από τις υγειονομικές αρχές της χώρας να απέχουν – για το προσεχές διάστημα των 14 ημερών – από κοινωνικές επαφές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ