Βίντεο: Πρόσφυγες στα τουρκικά παράλια επιβιβάζονται σε βάρκες για τα ελληνικά νησιά
Ένα βίντεο που δείχνει μια ομάδα ανθρώπων να επιβιβάζεται σε φουσκωτές λέμβους με προορισμό ελληνικά νησιά, μετέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής το CNN Turk.
Το βίντεο έρχεται να προστεθεί στις πληροφορίες που θέλουν δεκάδες πρόσφυγες να συγκεντρώνονται την Παρασκευή στα τουρκικά σύνορα με προορισμό την Ευρώπη, μετά τις απειλές της Άγκυρας ότι, έπειτα από τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στην Ιντλίμπ της Συρίας, θα προωθήσει τους Σύρους πρόσφυγες στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
Την Παρασκευή μια ομάδα προσφύγων, προερχόμενο πιθανότατα από το Αϊβαλί, πέρασε στις Σκάλες Συκαμιάς, ενώ βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν το πρωί δείχνουν περίπου 300 πρόσφυγες να περπατούν προς την Αδριανούπολη για να περάσουν τα ελληνικά σύνορα.
Την ίδια ώρα, το πρακτορείο IHA μετέδιδε πως άλλοι 160 πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί στο Δεκελί -μεταξύ Αϊβαλιού και Σμύρνης- απέναντι από τη Μυτιλήνη.
Η απειλή νέων προσφυγικών ροών έχει θέσει σε επιφυλακή τον κυβερνητικό μηχανισμό, με το Πεντάγωνο να πραγματοποιεί την Παρασκευή έκτακτη σύσκεψη, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και τις προσφυγικές ροές που προκύπτουν από αυτές.
Όταν τα γατάκια «καταλαμβάνουν» τα στρώματα γιόγκα: Η μοναδική εμπειρία του Kitty Yoga
09:00
Χανιά: Μεταθανάτιες οι μαχαιριές στο σώμα της 45χρονης Σταυρούλας - Ανατροπή από την ιατροδικαστική
08:56
Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός: 2.500 ναυτικοί απομακρύνθηκαν από τα Στενά του Ορμούζ
08:54
«Λιώνουν» Γαλλία, Βρετανία και Ελβετία από τον καύσωνα: Ιστορικές θερμοκρασίες και έκτακτα μέτρα
08:44