ΥΠΟΙΚ: Ειδοποιητήρια και απειλή επιβολής προστίμων σε οδηγούς ανασφάλιστων ΙΧ
Τουλάχιστον 600.000 ειδοποιητήρια θα στείλει μέσα στον Φεβρουάριο το υπουργείο Οικονομικών, τα οποία αφορούν σε οδηγούς που δεν έχουν ασφαλίσει τα ΙΧ τους.
Οι πληροφορίες θέλουν τον αναπληρωτή υπουργό, Τρύφωνα Αλεξιάδη, να έχει υπογράψει απόφαση σύμφωνα με την οποία όσοι δεν ασφάλισαν εγκαίρως τα ΙΧ τους, θα κληθούν να καταβάλουν πρόστιμο ύψους 250 ευρώ. Οι οδηγοί θα πρέπει να πληρώσουν τόσο το κόστος των ασφαλίστρων, όσο και πρόσθετο τέλος (250 ευρώ). Το ποσό θα δίνεται με τη μορφή παραβόλου και θα αποδίδεται στην εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία.
Αν κάποιος δεν συμμορφωθεί, τότε κινδυνεύει με επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ αλλά και τον κίνδυνο επιβολής σειράς διοικητικών συνεπειών όπως:
-Αφαίρεση πινακίδων, άδειας ικανότητας του οδηγού και άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες
-Αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής
-Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο
-Χρηματική ποινή μέχρι €3.000
Πρόστιμα, εξάλλου, θα αναγκαστούν να πληρώσουν και όσοι δεν πέρασαν το αυτοκίνητό τους από ΚΤΕΟ. Τις προσεχείς ημέρες, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών αναμένεται να ετοιμάσουν λίστα με περισσότερα από 800.000 ΙΧ.
Το πρόστιμο, ύψους 150 ευρώ, θα εμφανιστεί απευθείας στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Taxisnet.
Ιορδανία: Επτά νεκροί από πυροβολισμούς σε εκκλησία - Άγρια καταδίωξη για τους δράστες
15:15
Αίτημα της ΠΟΕΕΤ για αναστολή συμβάσεων και αποζημίωση για τους 2.500 εργαζόμενους της Pizza Fan
15:14
Ένας νεκρός και τρεις αγνοούμενοι ναυτικοί σε πλοίο ανοικτά της Ρουμανίας
15:04
Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Αλόννησο λόγω λειψυδρίας
14:58