ΕΛΛΑΔΑ

Είκοσι μία συλλήψεις για τις επιθέσεις εναντίον των ΜΑΤ σε Χίο και Μυτιλήνη

Είκοσι μία συλλήψεις για τις επιθέσεις εναντίον των ΜΑΤ σε Χίο και Μυτιλήνη
ΙΝΤΙΜΕ

Συνολικά 21 άτομα συνελήφθησαν ή ταυτοποιήθηκαν για τις επιθέσεις κατά αστυνομικών και την καταστροφή των προσωπικών τους αντικειμένων, σε Χίο και Μυτιλήνη.

Στη μεν Χίο συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα και ταυτοποιήθηκαν άλλα εννέα, ως ενεχόμενα στην επίθεση κατά αστυνομικών των ΜΑΤ που διέμεναν σε ξενοδοχείο του νησιού και μάλιστα την ώρα που κοιμόνταν στα δωμάτια τους.

Κατά περίπτωση, οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι για τις πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, της απόπειρας παράνομης βίας και βίας κατά υπαλλήλων και τέλος της φθοράς ξένης περιουσίας.

Το αυτόφωρο πλημμελειοδικείο Χίου τους παρέπεμψε να δικαστούν σε τακτική δικάσιμο στις 30 Απριλίου.

Στη Μυτιλήνη συνελήφθησαν τρία άτομα και προσήχθησαν δύο για την επίθεση στα δωμάτια ξενοδοχείου όπου διέμεναν άνδρες των ΜΑΤ την ώρα που αυτοί απουσίαζαν, την καταστροφή των προσωπικών τους αντικειμένων τα οποία και έκαψαν ή πέταξαν στη θάλασσα.

Κατά περίπτωση οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι για τις πράξεις της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης και τέλος της φθοράς ξένης περιουσίας.

Το αυτόφωρο πλημμελειοδικείο Χίου τους παρέπεμψε να δικαστούν σε τακτική δικάσιμο στις 11 Ιουνίου.

Στις καταστροφές σε οχήματα νησιωτών από άνδρες των ΜΑΤ αλλά και στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο λιμάνι της Χίου αναφέρθηκε εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος ξεκαθάρισε πως οι όποιες ευθύνες θα καταλογισθούν μέχρι κεραίας.

«Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας από χθες ανακοίνωσε ότι όλες οι συμπεριφορές και οι πράξεις που σχετίζονται με τα γεγονότα στη Μυτιλήνη και στη Χίο θα διερευνηθούν γρήγορα και σε βάθος. Οι όποιες ευθύνες θα καταλογισθούν μέχρι κεραίας» τόνισε ο Θεόδωρος Χρονόπουλος, και συμπλήρωσε:

«Έκνομες ενέργειες δεν γίνονται αποδεκτές. Όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν, όσα και αν έχουν υποστεί, οι αστυνομικοί έχουν στολή και αποστολή. Η εντολή της πολιτικής ηγεσίας και η θέληση της φυσικής ηγεσίας του Σώματος είναι ρητή και ξεκάθαρη: Οι αποφάσεις που χρειάζεται να παρθούν, θα παρθούν με ψυχραιμία, με προσήλωση στην αποστολή του Σώματος αλλά και πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τόπος, η Αστυνομία και οι αστυνομικοί, σε πρωτόγνωρες συνθήκες αμφισβήτησης του κράτους δικαίου».

Την Πέμπτη δημοσιοποιήθηκε και νέο βίντεο με «πρωταγωνιστές» αστυνομικούς, οι οποίο κρέμονταν από τα κάγκελα στο λιμάνι της Χίου και επιτίθεντο σε πολίτες. Είχε προηγηθεί ένταση, καθώς ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους πετούσαν ξύλα και πέτρες τους άνδρες των ΜΑΤ που περίμεναν να επιβιβαστούν σε πλοίο και να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, τα οποία δημοσιοποίησε η τοπική ιστοσελίδα alithheia.gr, οι αστυνομικοί καθύβρισαν και κυνήγησαν τους νησιώτες.

Έκαναν, μάλιστα, και απρεπείς χειρονομίες στον κόσμο, κρατώντας στα χέρια τους γκλοπ της εξάρτησής τους και φορώντας τα κράνη τους.

Αυτό ήταν το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μερικές ώρες, καθώς την Τετάρτη είχαν δημοσιοποιηθεί βίντεο στα οποία φαίνονταν άνδρες των ΜΑΤ να σπάνε αυτοκίνητα πολιτών στη Χίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ