ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Καρέ – καρέ ο νέος γύρος επεισοδίων στις Καστανιές

Έβρος: Καρέ – καρέ ο νέος γύρος επεισοδίων στις Καστανιές
CNN Greece

Συναγερμός έχει σημάνει για ακόμη μια φορά στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, με ομάδες προσφύγων και μεταναστών να εκτοξεύουν πέτρες, ξύλα και χημικά εναντίον των ελληνικών δυνάμεων.

Τα περίπου 15-20 άτομα κατευθύνθηκαν προς τον φράχτη και άρχισαν να εκτοξεύουν δακρυγόνα και χημικά, πιθανότατα με εκτοξευτήρες, με τις ελληνικές δυνάμεις να απαντούν άμεσα.

Η κατάσταση στον Έβρο παραμένει «εκρηκτική», παρά το γεγονός ότι χθες υπήρχε μια ηρεμία στην ευρύτερη περιοχή.

Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ετοιμότητας της ελληνικής πλευράς απέναντι στην «ασύμμετρη απειλή» που δέχεται τις τελευταίες ημέρες στα σύνορά της από στεριά και θάλασσα. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την Τουρκία «επίσημο διακινητή».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η «Ελλάδα δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς» και τόνισε πως η παρουσία της ηγεσίας της Ε.Ε. στέλνει ένα σαφές μήνυμα σε όλους.

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τα επεισόδια της Τετάρτης το πρωί στις ΚαστανιέςΈβρου που δείχνει την ενεργή συμμετοχή των Τούρκων αστυνομικών στην τουρκική πλευρά είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες.

Το βίντεο, το οποίο μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ αλλά και το Αθηναϊκό Πρακτορείο (ΑΠΕ-ΜΠΕ), δείχνει καθαρά τουρκική διμοιρία, που έχει παραταχθεί σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από τα σύνορα, να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά.

Το συγκεκριμένο ντοκουμέντο αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, πως οι Τούρκοι όχι μόνο μεταφέρουν στα ελληνοτουρκικα σύνορα τους μετανάστες (στη συντριπτική τους πλειονότητα Αφγανοί και Ιρακινοί, και όχι Σύροι) αλλά συμμετέχουν και ενεργά στα επεισόδια.

Βίντεο – ντοκουμέντο: Τούρκοι αστυνομικοί ρίχνουν χημικά στις ελληνικές δυνάμεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ