ΕΛΛΑΔΑ

Το CNN Greece στον Έβρο: Νέα επεισόδια στις Καστανιές - Ένταση και χημικά

Το CNN Greece στον Έβρο: Νέα επεισόδια στις Καστανιές - Ένταση και χημικά
AP Photo/Giannis Papanikos

Αποστολή στον Έβρο -Νέος γύρος έντασης έχει ξεσπάσει στις Καστανιές του Έβρου, μετά από μια ήρεμη ημέρα χθες.

Αυτή την ώρα, εκτοξεύονται χημικά προς τις ελληνικές Αρχές που βρίσκονται στο σημείο από μια ομάδα προσφύγων και μεταναστών.

Τα περίπου 15-20 άτομα κατευθύνθηκαν προς τον φράχτη και άρχισαν να εκτοξεύουν δακρυγόνα και χημικά, πιθανότατα με εκτοξευτήρες, με τις ελληνικές δυνάμεις να απαντούν άμεσα.

Ήρεμη ημέρα η Τρίτη

Χθες η κατάσταση ήταν ήρεμη στην περιοχή καθώς σχεδόν όλοι οι μετανάστες και πρόσφυγες απομακρύνθηκαν από τις Καστανιές και κατευθύνονταν νότια, προς το Δέλτα του Έβρου.



Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ετοιμότητας της ελληνικής πλευράς απέναντι στην «ασύμμετρη απειλή» που δέχεται τις τελευταίες ημέρες στα σύνορά της από στεριά και θάλασσα. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την Τουρκία «επίσημο διακινητή». Παράλληλα, υπογράμμισε πως η «Ελλάδα δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς» και τόνισε πως η παρουσία της ηγεσίας της Ε.Ε. στέλνει ένα σαφές μήνυμα σε όλους.

Οι επικεφαλής της Ε.Ε. (Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν- πρόεδρος Κομισιόν, Σαρλ Μισέλ - πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Νταβίντ Σασόλι - πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) είδαν ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί στις Καστανιές Έβρου, στα «ευρωπαϊκά σύνορα», όπως χαρακτηριστικά είπαν, ενώ ανακοινώθηκε και η ενίσχυση της Ελλάδας με 700 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ