ΕΛΛΑΔΑ

Αποστολή CNN Greece στη Μυτιλήνη: Μικροένταση στο λιμάνι

Αποστολή CNN Greece στη Μυτιλήνη: Μικροένταση στο λιμάνι

Μικροένταση σημειώθηκε λίγη ώρα μετά τις 16:00 μπροστά από την πύλη του λιμανιού της Μυτιλήνης.

Αποστολή CNN Greece στη Μυτιλήνη: Χρήστος Παναγόπουλος

Περίπου 80 με 100 πρόσφυγες και μετανάστες που προέρχονται από τη Μόρια έφτασαν στη πύλη του λιμανιού φωνάζοντας ότι θέλουν να φύγουν από τον προσφυγικό καταυλισμό.

Αυτό συνέβη καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβαν για ακόμη μια φορά ένα ψευδές SMS ενώ είδαν και πλοίο αγκυροβολημένο στο σημείο.

Άντρες της ΟΠΚΕ μετέβησαν στο σημείο και απώθησαν τον κόσμο ξανά προς την πλευρά της προκυμαίας, στην πλατεία Σαπφούς, καθώς και στη συμβολή των οδών Σκρα και Κατσακούλη όπου βρίσκονται οι στάσεις των αστικών λεωφορείων που έχουν προορισμό τη Μόρια.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Η κατάσταση είναι ήρεμη καθώς ο περισσότερος κόσμος έχει μπει στα λεωφορεία, ωστόσο στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της αστυνομίας.

Πρόκειται για μία εικόνα που επαναλαμβάνεται στο νησί. Κλιμάκια των σώματος ειδικών αποστολών βρίσκονται στο λιμάνι και απωθούν τους πρόσφυγες και μετανάστες, που, όμως, επιστρέφουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης από άλλους δρόμους και μαζεύονται εκ νέου στην κεντρική πύλη.

Σημειώνεται πως το αρματαγωγό «Ρόδος» δεν θα φύγει σήμερα λόγω της διαδικασίας καταγραφής και ταυτοποίησης των νεοαφιχθέντων που εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς.ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ