ΕΛΛΑΔΑ

Εμπρηστικός μηχανισμός στο σπίτι του Θάνου Τζήμερου στο Χαλάνδρι

Εμπρηστικός μηχανισμός στο σπίτι του Θάνου Τζήμερου στο Χαλάνδρι
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME

Εμπρηστικό μηχανισμό, ο οποίος εξερράγη τα ξημερώματα, τοποθέτησαν άγνωστοι στην είσοδο της πολυκατοικίας που κατοικεί ο επικεφαλής της πολιτικής κίνησης «Δημιουργία Ξανά», Θάνος Τζήμερος, στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, ο εμπρηστικός μηχανισμός που αποτελείτο από γκαζάκια, εξερράγη λίγο μετά τις 03:00 και προκάλεσε υλικές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ανατίναξη ΑΤΜ σε Αθήνα και Περιστέρι

Την ίδια περίπου ώρα με το περιστατικό στο Χαλάνδρι, άγνωστοι ανατίναξαν δύο μηχανήματα ΑΤΜ στο Περιστέρι. Σύμφωνα με την αστυνομία, η έκρηξη σημειώθηκε στις 03:20 σε ΑΤΜ που βρίσκονται στη λεωφόρο Κηφισού. Οι δράστες δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν τις κασετίνες με τα χρήματα και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Εν τω μεταξύ, ακόμη μία έκρηξη σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών ερευνούν οι αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης. Αυτή τη φορά σημειώθηκε σε μηχάνημα που βρίσκεται κοντά στην είσοδο σούπερ-μάρκετ επί της οδού Γεωργίου Βιζυηνού στις Σαράντα Εκκλησιές.

Ήταν 4 τα ξημερώματα, όταν οι δράστες ανατίναξαν το μηχάνημα-«στόχο», από το οποίο αφαίρεσαν χρήματα και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο με το οποίο εξαφανίστηκαν. Φαίνεται όμως πως το συγκεκριμένα ΑΤΜ ήταν εξοπλισμένο με το λεγόμενο έξυπνο σύστημα αχρήστευσης τραπεζογραμματίων, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αστυνομική πηγή. Κατά την ίδια πηγή, μετά την παραβίαση του μηχανήματος τα χαρτονομίσματα βάφτηκαν με πράσινο χρώμα καθιστώντας τη «λεία» των δραστών άχρηστη.

Επρόκειτο για το έκτο περιστατικό ανατίναξης ΑΤΜ που καταγράφηκε τον τελευταίο μήνα στη Θεσσαλονίκη. Είχαν προηγηθεί ανάλογα «χτυπήματα» στις περιοχές Κωνσταντινοπολίτικα, Νεάπολη, Ευκαρπία, Φίλυρο και Δρυμός. Στην τελευταία περίπτωση, την περασμένη Κυριακή, οι δράστες -φορώντας ολόσωμες λευκές φόρμες και αποκριάτικες μάσκες- προκάλεσαν έκρηξη με την μέθοδο "plofkraak" (διοχέτευσης αερίου) αλλά έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς με συνέπεια να συλληφθούν επ' αυτοφώρω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ