ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Σταματούν οι εφημερίες της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αμαλιάδας

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Σταματούν οι εφημερίες της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αμαλιάδας
ΙΝΤΙΜΕ/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Σταματούν οι εφημερίες της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αμαλιάδας, όπου είχε διακομιστεί αρχικά το ένατο κρούσμα κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, Χρήστος Χριστόπουλος.

Σύμφωνα με τον διοικητή, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται, το προσωπικό έχει μπει σε καραντίνα με απόφαση του κλιμακίου του ΕΟΔΥ που βρίσκεται από την Τετάρτη στην Αμαλιάδα.

Ως εκ τούτου, όπως είπε ο διοικητής, τα άκρως επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Όσον αφορά στην διαχείριση του ένατου κρούσματος κορωνοϊού, ο Χρήστος Χριστόπουλος είπε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ για αυτές τις περιπτώσεις.

Η σύζυγος του 66χρονου από την Ηλεία το 10ο επιβεβαιωμένο κρούσμα

Στην Ηλεία εντοπίστηκε το 10ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στην Ελλάδα -η σύζυγος του ένατου ασθενή, ο οποίος είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε Ισραήλ και Αίγυπτο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη του ζευγαριού, που επίσης υποβλήθηκε σε εξετάσεις, βγήκε αρνητική.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενώ η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται.

Η γυναίκα μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ