Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) στο CNN Greece: Δεν μπορεί να προβλεφθεί η εξέλιξη του κορωνοϊού
Η εμφάνιση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρας μας τα τελευταία 24ωρα, προκαλεί ανησυχία για την εξέλιξη της επιδημίας, ωστόσο σε αυτή τη φάση δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για το πώς θα εξελιχθεί ο ιός, ανέφερε στο CNN Greece, o Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να μην υπάρξει πανικός και οι πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες του υπουργείου. Ο κ. Δημόπουλος χαρακτήρισε θετική την απόφαση του υπουργείου να κλείσει τα σχολεία σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο.
Όπως ανέφερε ο Πρύτανης, εάν κάποιος αισθανθεί αδιαθεσία και δυσκολία στην αναπνευστική λειτουργία, δεν θα πρέπει να πάει στο νοσοκομείο αλλά θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ.
Η πρόληψη, σύμφωνα με το κ. Δημόπουλο είναι πολύ σημαντική και συμβουλεύει να αποφεύγονται οι εναγκαλισμοί, τα φιλιά και οι συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους.
Τι προβλέπει η συμφωνία - πλαίσιο μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου - Προειδοποιεί η Χεζμπολάχ
23:10
Βέλγιο: Δύο τρένα ακινητοποιήθηκαν και εκκενώθηκαν εν μέσω καύσωνα - Τρεις επιβάτες στο νοσοκομείο
22:57
Ελβετία: Ο πυρηνικός σταθμός στο Μπετσνάου σταμάτησε να λειτουργεί λόγω καύσωνα
22:50
Τραμπ για κομμουνισμό: Είναι η μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ - Είναι ζώα
22:46