ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Τι γνωρίζουμε για τα νέα κρούσματα

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Τι γνωρίζουμε για τα νέα κρούσματα
ΙΝΤΙΜΕ/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Σε 31 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, τα 21 νέα κρούσματα είναι συνταξιδιώτες του 66χρονου, ο οποίος στις 27 Φεβρουαρίου επέστρεψε από προσκυνηματική εκδρομή σε Αίγυπτο και Ισραήλ.

Στην εκδρομή αυτή είχαν ταξιδέψει συνολικά 50 άτομα από τους νομούς Αχαΐας και Ηλείας.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόρδας, ενημέρωσε ότι τρία από τα 21 νέα κρούσματα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και σε απομόνωση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, άλλα έξι νοσηλεύονται με ηπιότερα συμπτώματα επίσης στο Ρίο, ενώ τα υπόλοιπα κρούσματα βρίσκονται σε κατ' οίκον απομόνωση και είναι καλά στην υγεία τους.

Το δέκατο κρούσμα κορωνοϊού ανακοινώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες. Πρόκειται για τη σύζυγο του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, επίσης μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας νοσηλεύτηκε σε ξεχωριστό θάλαμο, ωστόσο δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, καθώς δεν εκτιμήθηκε πως επρόκειτο για ύποπτο κρούσμα.

«Έρχεται έξαρση της νόσου»

«Οι περιπτώσεις με ήπια συμπτώματα είναι πολυάριθμες», τόνισε ο κ. Τσιόδρας και προειδοποίησε ότι «έρχεται έξαρση της νόσου».

Τόνισε και πάλι ότι:

«χρειάζεται αντιμετώπιση με ατομικά μέτρα υγιεινής. Υπάρχει υποδιάγνωση σε ήπια και ασυμπτωματικά περιστατικά, είναι ήδη πολύ μεγάλος ο αριθμός τους σε πολλές χώρες, και σε περιοχές και της πατρίδας μας, όπως η Αχαΐα και η Ηλεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ