ΕΛΛΑΔΑ

Το CNN Greece στη Μυτιλήνη: Ήρεμο βράδυ στο νησί μετά την άφιξη μιας βάρκας την Πέμπτη

Το CNN Greece στη Μυτιλήνη: Ήρεμο βράδυ στο νησί μετά την άφιξη μιας βάρκας την Πέμπτη
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αποστολή CNN Greece στη Μυτιλήνη, Χρήστος Παναγόπουλος - Ήρεμο ήταν το βράδυ που πέρασε στη Μυτιλήνη, όπου μετά το απόγευμα της Πέμπτης, δεν έφτασαν άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα έφτασε στο νησί μια λέμβος με 42 άτομα, κυρίως αφγανικής καταγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των νεοαφιχθέντων προσφύγων και μεταναστών υπάρχουν και πολλά παιδιά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν οι 42 νεοαφιχθέντες θα μεταφερθούν και με ποιον τρόπο στο λιμένα της Μυτιλήνης όπου και συνεχίζεται η διαδικασία της ταυτοποίησης, καταγραφής και δαχτυλοσκόπησης των προσφύγων και μεταναστών που είχαν φτάσει στο νησί τις προηγούμενες ημέρες.

Συνολικά στη Μυτιλήνη βρίσκονται περισσότεροι από 500 άνθρωποι και όπως φαίνεται το αρματαγωγό δεν θα ξεκινήσει ακόμα από το νησί, καθώς μένει να ταυτοποιηθούν πολλοί ακόμη.

Όπως έγινε γνωστό, 13 άτομα -12 άνδρες και μια γυναίκα- που έμεναν στη Μόρια επαναπροωθήθηκαν σήμερα στο Δεκελί της Τουρκίας, με βάση τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Άγκυρας του 2016.

Συνολικά, από τις αρχές Ιανουαρίου έχουν επιστρέψει στην Τουρκία είτε λόγω απόρριψης του αιτήματος ασύλου σε δεύτερο βαθμό είτε λόγω προσωπικής τους απόφασης να φύγουν από την Ελλάδα, 126 άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ