ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσφυγες στο CNN Greece: Δεν θέλουμε να μείνουμε στην Ελλάδα

Πρόσφυγες στο CNN Greece: Δεν θέλουμε να μείνουμε στην Ελλάδα
CNN Greece

Αποστολή CNN Greece στη Μυτιλήνη, Χρήστος Παναγόπουλος - Δεκάδες είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί και σήμερα στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου η επιβίβαση στο αρματαγωγό «Ρόδος» συνεχίζεται.

Το CNN Greece βρέθηκε στον περίκλειστο χώρου του λιμανιού, μπροστά από το πλοίο, όπου μέλη του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού συνομιλούν με τους νεοαφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες.

Με επιθυμία να φύγουν από την Ελλάδα, οι πρόσφυγες περιμένουν υπομονετικά την επιβίβασή τους.

Ειδικότερα, ένας Σύρος πρόσφυγας δήλωσε στο CNN Greece ότι δεν θέλει να μείνει στην Ελλάδα αλλά να συνεχίσει το ταξίδι του στην Ευρώπη.

«Θέλω να πάω στον πατέρα μου, τη μητέρα μου, τους τρεις αδελφούς μου και την αδερφή μου στη Γερμανία» αναφέρει, ενώ κρατάει στην αγκαλιά του τη μικρή του κόρη.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός, τονίζει τη δέσμευση του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού να βοηθήσει οικονομικά τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό:

«Βλέπουμε την κατάσταση όπως ακριβώς είναι και έχουμε τη διαβεβαίωση του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας ότι θα βοηθήσει με το χρηματικό ποσό των 500.000 ευρώ τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις ανθρωπιστικές του υποχρεώσεις, τόσο προς την ευάλωτη ελληνική κοινωνία, όσο και προς τις ευάλωτες ομάδες προσφύγων και μεταναστών» αναφέρει αναλυτικά στο CNN Greece.

Ήρεμο το βράδυ

Το βράδυ που πέρασε ήταν ήρεμο στη Μυτιλήνη, όπου μετά το απόγευμα της Πέμπτης, δεν έφτασαν άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα έφτασε στο νησί μια λέμβος με 42 άτομα, κυρίως αφγανικής καταγωγής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ