ΕΛΛΑΔΑ

Η υποχρεωτική λήψη DNA από τον Π.Ασπιώτη αναμένεται να «δείξει» τρομοκρατικές ενέργειες

Η υποχρεωτική λήψη DNA από τον Π.Ασπιώτη αναμένεται να «δείξει» τρομοκρατικές ενέργειες
Η Αντιτρομοκρατική περιμένει τις εξετάσεις DNA του Π. Ασπιώτη EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Νέα τροπή στις έρευνες της αντιτρομοκρατικής αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα που περιμένουν άμεσα οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του 12ου ορόφου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Πριν από δυο ημέρες οι δικαστικές αρχές έδωσαν το «πράσινο φως» για υποχρεωτική λήψη DNA του γνωστού αντιεξουσιαστή Παναγιώτης Ασπιώτη ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές για υπόθεση διακίνησης μεγάλης ποσότητας όπλων.

Η εντολή που έχει δοθεί είναι να γίνει αντιπαραβολή με όλα τα ορφανά δείγματα DNA που έχουν εντοπιστεί κατά καιρούς σε τρομοκρατικές ενέργειες. Κατά προτεραιότητα οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής έχουν ζητήσει από τα εγκληματολογικά εργαστήρια να τους απαντήσουν αν ταιριάζει το DNA του Ασπιώτη με γενετικό υλικό που βρέθηκε στα θαμμένα αντιαρματικά και αυτόματα όπλα στη γιάφκα των ληστών του ΔΙστομου στη περιοχή του Μώλου της Φθιώτιδας αλλά και στο σπίτι-γιάφκα της οργάνωσης στο Μαραθώνα Αττικής.

Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο τότε -έλεγαν αστυνομικοί – οι Αρχές θα έχουν βρεθεί μπροστά σε έναν από τους πιο βασικούς προμηθευτές όπλων όχι μόνο ληστών αλλά ακόμα και τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ο 38χρονος αναρχικός, καθώς από το 2005 είχε κατηγορηθεί μαζί με δύο ακόμη άτομα για επίθεση και κλοπή ασπίδων από διμοιρία των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη, είναι γνωστό στις αρχές για τις πολύ φιλικές του σχέσεις με τον ΝΙκο Μαζιώτη μέλος του "Επαναστατικού Αγώνα"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ