ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 46 τα κρούσματα – Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 46 τα κρούσματα – Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις
ΙΝΤΙΜΕ/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε 46 ανέρχονται οι ασθενείς του κορωνοϊού στην χώρα μας, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει καταγραφεί και ένα κρούσμα στην Εύβοια. Μέσα στις επόμενες ώρες, αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για 48χρονο άνδρα, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, που είχε ταξιδέψει στο Ισραήλ

Οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν ήδη μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη ιχνηλάτηση των επαφών του άνδρα.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό στα Ιωάννινα εκδρομείς

Επιστρέφουν σήμερα εκδρομείς από το Ισραήλ στα Ιωάννινα και για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, για προληπτικούς λόγους.

Την εκδρομή στο Ισραήλ, είχε διοργανώσει το ΚΑΠΗ Ανατολής, και σε αυτή συμμετέχουν 51 άτομα, μαζί με τον οδηγό του λεωφορείου.

Οι εκδρομείς από τη στιγμή που θα επιστρέψουν, θα βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τη Διεύθυνση Υγείας, ώστε αν εκδηλωθεί ύποπτο σύμπτωμα να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Το σύνολο των εκδρομέων είναι καλά στην υγεία του.

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, είχε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με την ελληνική πρεσβεία και το προξενείο, ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση των εκδρομέων από την Βηθλεέμ στην Ιερουσαλήμ.

«Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», τόνισε ο δήμαρχος.

Νέα τηλεφωνική γραμμή από τον ΕΟΔΥ

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135.

Η τηλεφωνική γραμμή θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως και θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κορωνοϊό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ