ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Δήμαρχος Πύργου: Αντί να είναι σε κατ' οίκον περιορισμό, κυκλοφορούν ελεύθερα

Κορωνοϊός - Δήμαρχος Πύργου: Αντί να είναι σε κατ' οίκον περιορισμό, κυκλοφορούν ελεύθερα
ΙΝΤΙΜΕ/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έκκληση στους κατοίκους του Πύργου που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού, να παραμείνουν στα σπίτια τους απηύθυνε ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

«Το ζήτημα της προσωπικής υπευθυνότητας δυστυχώς είναι πολύ χαμηλά», τόνισε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ.

«Είναι το πιο χαρακτηριστικό σημείο στη διάδοση της ίωσης. Αυτοί οι άνθρωποι είναι συγγενείς εκείνων που ταξίδεψαν στους Αγίους Τόπους και άνθρωποι οι οποίοι εργάζονταν στον ίδιο χώρο και έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει νοσήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Κυκλοφορούν ελεύθεροι. Δεν ξέρουμε πόσοι είναι, σίγουρα είναι αρκετοί γιατί με βάση και τα διαγνωσμένα κρούσματα και με βάση αυτούς που έχουν τεθεί σε καραντίνα. Το ζήτημα της προσωπικής υπευθυνότητας δυστυχώς είναι πολύ χαμηλά. Είναι και αδίκημα με βάση την ισχύουσα. Υπάρχει μια γενικότερη συστολή του κόσμου, αλλά όταν κυκλοφορούν πάνε στα καφενεία, στην αγορά», πρόσθεσε.

Σε 73 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα των ασθενών που διαγνώστηκαν με κορωνοϊό στην Ελλάδα, αφού το μεσημέρι της Κυριακής ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας επιβεβαίωσε επτά νέα κρούσματα στη χώρα μας.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε νέα λίστα με τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα, Δευτέρα. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν νέα έκτακτα μέτρα για να αποφευχθεί η περαιτέρω μετάδοση του ιού και να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε πως επιβεβαιώθηκαν επτά νέα κρούσματα της επιδημίας στη χώρα μας.

Όλα τα μέτρα για σχολεία, εκδηλώσεις και αγώνες

Όπως προέκυψε από την ιχνηλάτηση και τα επτά σχετίζονται με επιβεβαιωμένα κρούσματα με κάποιον από τους προηγούμενους ασθενείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ