ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του 66χρονου από την Ηλεία

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του 66χρονου από την Ηλεία
© Intime p.a.

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του 66χρονου από την Ηλεία, ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό και νοσηλεύεται εδώ και αρκετές ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας και καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, η κατάσταση του ασθενούς έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και είναι κρίσιμη.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πέντε ακόμη επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωναϊού στη χώρα μας, διευκρινίζοντας πως τέσσερα εξ αυτών είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας ασθενής είναι εισαγόμενο περιστατικό από το Λονδίνο.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό, ανέρχεται πλέον σε 89, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα.

Είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους

Υπενθυμίζεται πως ο 66χρονος άνδρας από την Ηλεία είναι το ένατο κρούσμα του ιού στη χώρα μας. Ο άνδρας, μαζί με τη σύζυγό του και ένα γκρουπ ταξιδιωτών, είχαν ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους πριν από λίγο καιρό.

Μάλιστα, τη Δευτέρα ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως 56 από τους ασθενείς με κορωνοϊό στη χώρα μας προέρχονται από την προσκυνηματική εκδρομή στο Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Πρόκειται για συνταξιούχο εκπαιδευτικό, ο οποίος έχει διασωληνώθηκε προ ημερών.

Νέα μέτρα

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν και νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας.

Αναλυτικά:

  • Ισχυρή σύσταση για την αποφυγή μετακινήσεων και ταξιδίων οπουδήποτε κι αν είναι αυτά σε ασθενείς άνω των 70 ετών, άτομα με χρόνια καρδιαγγειακά προβλήματα, χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, σακχαρώδη διαβήτη και χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής.
  • Αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και απαγόρευση του επισκεπτηρίου σε μονάδες θεραπείας στα νοσοκομεία.
  • Πρόβλεψη για ανανέωση της συνταγογράφησης για χρόνιους ασθενείς ως και 30 Ιουνίου προκειμένου να αποφεύγεται η μετακίνησή τους και η πιθανή έκθεσή τους στον κορωνοϊό.
  • Αναστολή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους που περιλαμβάνουν πάνω από 1.000 άτομα.
  • Αυστηρή τήρηση μέτρων υγιεινής σε οποιαδήποτε συνάθροιση περιλαμβάνει συμμετοχή άνω των 50 ατόμων. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε επίσης η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε το ενδεχόμενο τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να αποφευχθεί η συνάθροιση.

Ο εργαστηριακός έλεγχος για τυχόν κρούσμα κορωνοϊού να γίνεται με αυστηρά κριτήρια όπως τα ορίζει ο ΠΟΥ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ