ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Αναστέλλονται οι εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης στην Αττική

Κορωνοϊός: Αναστέλλονται οι εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης στην Αττική
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Σε αναστολή των εξετάσεων που αφορούν στην απόκτηση άδειας οδήγησης, μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων, ειδικής άδειας ταξί και κάθε άλλου είδους εξέτασης που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών για τις επόμενες 14 ημέρες, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της  κινητοποίησης για τη μη διασπορά του κορωνοϊού.

«Για εμάς προτεραιότητα αποτελεί η πρόληψη που συμβάλει στην καλύτερη θωράκιση της υγείας των πολιτών», επισήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, προσθέτωντας ότι οφείλουν να διακόψουν κάθε είδους θεωρητικού μαθήματος όλες οι σχολές οδηγών (ΚΘΕΥΟ Κέντρα Θεωρητικής Εκπαίδευσης Υποψηφίων Οδηγών) που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αττικής.

Η απόφαση της κυβέρνησης θα συμβάλλει καθοριστικά στην πρόληψη και την αποτελεσματικότερη προάσπιση της υγείας των πολιτών», σημείωσε ο κ. Πατούλης, με αφορμή την κυβερνητική ανακοίνωση για 14ημερο κλείσιμο των εκπαιδευτικών δομών της χώρας.

Με στόχο την αποτροπή της γρήγορης εξάπλωσης του ιού, συνεχίζει ο κ. Πατούλης, και για να θωρακιστεί περισσότερο η εθνική προσπάθεια, «κρίνουμε αναγκαίο να ληφθούν ανάλογα μέτρα και για τα φροντιστήρια, καθώς και αυτά αποτελούν χώρους όπου συγχρωτίζονται πολλοί μαθητές. Παράλληλα, θα πρέπει να αναζητηθούν τρόποι διευκόλυνσης των εργαζόμενων γονέων, που θα χρειαστεί να μείνουν στο σπίτι για τη φύλαξη των παιδιών τους».

Κλείνοντας τη δήλωσή του, ο περιφεριάρχης δεσμεύτηκε για τη στήριξη της Περιφέρειας προς την κυβέρνηση και τις αρμόδιες κρατικές αρχές, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας αλλά και η ανθρωπότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ