ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Σε προληπτική καραντίνα νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα

Κορωνοϊός: Σε προληπτική καραντίνα νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Σε προληπτική καραντίνα έχουν τεθεί για την ώρα γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», μετά την επιβεβαίωση κρούσματος κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΠΟΕΔΗΝ, πρόκειται για έναν 70χρονο που είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, ο 70χρονος φέρεται να προσήλθε το πρωί της Τρίτης στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», χωρίς ιστορικό έκθεσης σε κορωνοϊό κι έτσι ήρθε σε επαφή με γιατρούς χωρίς να φορά μάσκα.

Αφού υποβλήθηκε σε εξετάσεις, εισήχθη για νοσηλεία σε πεντάκλινο δωμάτιο, ενώ μετά από εκτίμηση γιατρού, δείγμα του ασθενή εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ για έλεγχο για κορωνοϊό. Το βράδυ της Τρίτης βγήκαν τα αποτελέσματα που έδειξαν ότι ο άνδρας ήταν θετικός.

Σε καραντίνα φέρονται να έχουν ήδη τεθεί οκτώ γιατροί και νοσηλευτές, ενώ ο αριθμός του ιατρικού προσωπικού σε καραντίνα δεν αποκλείεται να αυξηθεί, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Νέα μέτρα

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, ανακοινώθηκαν νέα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού στη χώρα καθώς και το κλείσιμο όλων των σχολείων:

  • Ισχυρή σύσταση για την αποφυγή μετακινήσεων και ταξιδίων οπουδήποτε κι αν είναι αυτά σε ασθενείς άνω των 70 ετών, άτομα με χρόνια καρδιαγγειακά προβλήματα, χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, σακχαρώδη διαβήτη και χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής.
  • Αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και απαγόρευση του επισκεπτηρίου σε μονάδες θεραπείας στα νοσοκομεία.
  • Πρόβλεψη για ανανέωση της συνταγογράφησης για χρόνιους ασθενείς ως και 30 Ιουνίου προκειμένου να αποφεύγεται η μετακίνησή τους και η πιθανή έκθεσή τους στον κορωνοϊό.
  • Αναστολή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους που περιλαμβάνουν πάνω από 1.000 άτομα.
  • Αυστηρή τήρηση μέτρων υγιεινής σε οποιαδήποτε συνάθροιση περιλαμβάνει συμμετοχή άνω των 50 ατόμων. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε επίσης η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε το ενδεχόμενο τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να αποφευχθεί η συνάθροιση.

Ο εργαστηριακός έλεγχος για τυχόν κρούσμα κορωνοϊού να γίνεται με αυστηρά κριτήρια όπως τα ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ