ΕΛΛΑΔΑ

Σε καραντίνα οι μαθητές με γρίπη - Στους 60 οι νεκροί από την επιδημία

Σε καραντίνα οι μαθητές με γρίπη - Στους 60 οι νεκροί από την επιδημία
ΕUROKINISSI

Απομονωμένοι από τους άλλους μαθητές έως ότου να τους παραλάβουν οι γονείς τους από το σχολείο, θα μένουν όσοι μαθητές παρουσίασαν συμπτώματα γρίπης.

Η ένταση της επιδημίας έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες μέρες με τον αριθμό των νεκρών να έχει φτάσει τους 60, σε λιγότερο από δύο μήνες, ενώ ανάμεσα στα θύματα είναι και 4 παιδιά. Για όλους αυτούς τους λόγους το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο στην οποία συστήνονται μια σειρά από μέτρα για τους μαθητές.

Συγκεκριμένα:

1. Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.

2. Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:
• Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
• Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
• Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων.
• Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
• Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη

Οι ειδικοί αναμένουν έξαρση του φαινομένου το επόμενο δεκαπενθήμερο. Χαρακτηριστικό της φετινής επιδημίας είναι πως έχει προσβάλλει αρκετούς ανθρώπους που δεν παρουσίαζαν χρόνια προβλήματα υγείας, ούτε ήταν ιδιαίτερα μεγάλης ηλικίας. Συνολικά έχουν νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 252 , με τους 65 εξ αυτών να είναι απολύτως υγιείς και να μην συγκαταλέγονται σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Διαβάστε ακόμα:

Σαρώνει η εποχική γρίπη στη χώρα μας - Στους 51 οι νεκροί

Τι πρέπει να ξέρεις για τη γρίπη Α (Η1Ν1)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ