ΕΛΛΑΔΑ

Λήμνος: Σε καραντίνα το πλοίο Blue Star Mykonos μετά από ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού

Λήμνος: Σε καραντίνα το πλοίο Blue Star Mykonos μετά από ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού
ΙΝΤΙΜΕ

Συναγερμός έχει σημάνει στο λιμάνι της Μυρίνας στη Λήμνο όπου βρίσκεται αποκλεισμένο το πλοίο Blue Star Mykonos καθώς μέλος του πληρώματος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή στον κυβερνήτη του πλοίου να μην συνεχίσει το ταξίδι του. 

 

Το πλοίο ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση, λόγω του ύποπτου κρούσματος, από το λιμάνι της Καβάλας στις 10:30 το βράδυ της Τετάρτης με προορισμό τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με το Lesvosnet.gr, το μέλος του πληρώματος που παρουσίασε τα ύποπτα συμπτώματα αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Καβάλας για να μεταφερθεί στη συνέχεια με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της περιοχής.

Το πλοίο ξεκίνησε το δρομολόγιό του αλλά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το νομίατρο της Καβάλας έδωσαν εντολή το πλοίο να αποκλειστεί μόλις φθάσει στο λιμάνι της Μυρίνας. Ακολουθώντας τις οδηγίες, το πλοίο από τις 02:30 παραμένει στο λιμάνι της Μύρινας καθώς έχει απαγορευτεί να συνεχίσει το ταξίδι του μέχρι βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το μέλος του πληρώματος.

Στις 06:30 ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε και επίσημα ότι το Blue Star θα τεθεί σε καραντίνα τουλάχιστον για 8 ώρες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το μέλος του πληρώματος που έχει εμφανίσει τα ύποπτα συμπτώματα δεν έχει ταξιδέψει σε χώρες του εξωτερικού και αν βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό θα υπάρχει δυσκολία στην ιχνηλάτηση του κρούσματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ