ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ για κορωνοϊό: Τον επόμενο μήνα η κορύφωση

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ για κορωνοϊό: Τον επόμενο μήνα η κορύφωση
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Στην εκτίμηση ότι ο Απρίλιος θα αποτελέσει έναν από τους «σκληρούς» μήνες για την εξάπλωση του κορωνοϊού προχώρησε σήμερα ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.


«Αναμένεται με επιδημιολογικούς, επιστημονικούς όρους τον Απρίλιο να κλιμακωθεί η επιδημία. Γι' αυτό θα είναι σκληρός μήνας. Πρέπει να περάσουμε σε φάση άμβλυνσης, πρέπει να αμβλύνουμε το "κύμα" της επιδημίας ώστε να ανταποκριθεί το σύστημα υγείας» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σε ερώτηση για ποιο λόγο ο ιός εξαπλώθηκε τόσο δραματικά στην Ιταλία, ο κ. Παναγιωτακόπουλος ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετές υποθέσεις, ενώ αναφέρθηκε ειδικότερα σε τρεις λόγους:

«Έχει πολύ γερασμένο πληθυσμό, διεσπάρει ο ιός εντός των νοσοκομείων και των ευπαθών ομάδων και δεν έγινε η διασπορά εξαρχής αντιληπτή», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ διευκρίνισε πάντως ότι ο ιός αυτός δεν είναι φονικός, καθώς η θνητότητα είναι της τάξης του 2-3%, πολύ μικρότερη από πραγματικά φονικούς ιούς, όπως ήταν ο ιός της ευλογιάς, για παράδειγμα.





ΔΗΜΟΦΙΛΗ