Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ για κορωνοϊό: Τον επόμενο μήνα η κορύφωση
Στην εκτίμηση ότι ο Απρίλιος θα αποτελέσει έναν από τους «σκληρούς» μήνες για την εξάπλωση του κορωνοϊού προχώρησε σήμερα ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.
«Αναμένεται με επιδημιολογικούς, επιστημονικούς όρους τον Απρίλιο να κλιμακωθεί η επιδημία. Γι' αυτό θα είναι σκληρός μήνας. Πρέπει να περάσουμε σε φάση άμβλυνσης, πρέπει να αμβλύνουμε το "κύμα" της επιδημίας ώστε να ανταποκριθεί το σύστημα υγείας» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Σε ερώτηση για ποιο λόγο ο ιός εξαπλώθηκε τόσο δραματικά στην Ιταλία, ο κ. Παναγιωτακόπουλος ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετές υποθέσεις, ενώ αναφέρθηκε ειδικότερα σε τρεις λόγους:
«Έχει πολύ γερασμένο πληθυσμό, διεσπάρει ο ιός εντός των νοσοκομείων και των ευπαθών ομάδων και δεν έγινε η διασπορά εξαρχής αντιληπτή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ διευκρίνισε πάντως ότι ο ιός αυτός δεν είναι φονικός, καθώς η θνητότητα είναι της τάξης του 2-3%, πολύ μικρότερη από πραγματικά φονικούς ιούς, όπως ήταν ο ιός της ευλογιάς, για παράδειγμα.
Χώρες της Μέσης Ανατολής θα επισκεφθεί ο Φιντάν - Στόχος ο τερματισμός του πολέμου στο Ιράν
19:31
Ανατροπή φορτηγού στα Οινόφυτα - Μεγάλες καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αθήνα
19:20
Στους 912 οι νεκροί στον Λίβανο από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων
19:08
Αγωνία για τους εγκλωβισμένους Έλληνες ναυτικούς στον Περσικό - Τι λέει το υπουργείο Ναυτιλίας (vid)
18:56