ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Εξετάζεται ως ύποπτο κρούσμα εργαζόμενη στο κέντρο κράτησης Αμυγδαλέζας

Κορωνοϊός: Εξετάζεται ως ύποπτο κρούσμα εργαζόμενη στο κέντρο κράτησης Αμυγδαλέζας
ΙΝΤΙΜΕ

Ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού εξετάζεται μία γυναίκα που υπηρετεί στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γυναίκα έλειπε τις τελευταίες ημέρες από την εργασία της, ένιωσε έντονα, όμως, τα συμπτώματα και έχει μπει στη διαδικασία του ελέγχου.

Η αστυνομικός έλειπε τουλάχιστον 12 ημέρες από την Υπηρεσία της με άδεια. Εντός αυτού του διαστήματος είχε πάει ταξίδι στη Βιέννη, σύμφωνα με πηγές.

Ήδη, οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην ιχνηλατήση των επαφών της και αναμένονται οδηγίες από τους υπεύθυνους για να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις.

Να σημειωθεί πως τα γραφεία των εργαζομένων στην Αμυγδαλέζα είναι σε απόσταση από το σημείο όπου κρατούνται οι αλλοδαποί που πρόκειται να επαναπροωθηθούν στις χώρες τους.

117 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Στη χώρα μας είναι πλέον 117 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - μεταξύ αυτών και ο 66χρονος που απεβίωσε στο νοσοκομείο της Πάτρας. Εκ του συνόλου τα 107 έχουν γνωστή σύνδεση.

Από τα κρούσματα αυτά 82 είναι εισαγόμενα, 25 είναι επαφές τους και 10 χαρακτηρίζονται «ορφανά», που σημαίνει ότι εντοπίστηκαν από δειγματοληπτικό έλεγχο στην κοινότητα και δεν γνωρίζουμε την πηγή μετάδοσης.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι 34, τρεις εκ των οποίων είναι στη ΜΕΘ. Ακόμη, επιβεβαίωσε ότι έλαβε εξιτήριο το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα, η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και το παιδί της.

Κατά τη νεότερη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, για τους εργαστηριακούς ελέγχους από σήμερα η χώρα μας υιοθέτησε τα ευρωπαϊκά κριτήρια του ECDC, ενημέρωσε ο ίδιος και εξήγησε πως θα δίνεται προτεραιότητα στους ηλικωμένους και αυτούς με σοβαρή αναπνευστική νόσο.

«Στην πορεία, θα μετράμε μόνο τα σοβαρά κρούσματα, με νοσηλεία σε ΜΕΘ και τους θανάτους», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.

Κλείνουν δικαστήρια, κέντρα διασκέδασης και γυμναστήρια

Όπως ανακοίνωσε, ο κ. Τσιόδρας, κλείνουν για 15 ημέρες παιδότοποι, θέατρα, χώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, κέντρα διασκέδασης, δικαστήρια και γυμναστήρια ενώ για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα αποφασίσει αρμοδίως το υπουργείο Πολιτισμού.

Να διευκρινιστεί πως δεν θα κλείσουν εστιατόρια και καφετέριες.

Όσον αφορά στα μουσεία, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην ελεγχόμενη ροή, δηλαδή να γίνονται δεκτές οργανωμένες ομάδες κατόπιν συνεννόησης με τη διοίκηση του εκάστοτε μουσείου.

«Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα πάντα αλλά μπορούμε να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις. Είναι πολύ σημαντική η ατομική ευθύνη», είπε επ΄αυτού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ