ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
ΙΝΤΙΜΕ

Δικαστικός υπάλληλος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Μάλιστα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, ζητούν το ολικό κλείσιμο των δικαστηρίων της χώρας και των γραμματειών τους έως 27-3-2020.

Η ΕΔΕ ζητεί από την ολική αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων να εξαιρεθεί η εκδίκαση των αυτοφώρων πλημμελημάτων και των κακουργημάτων για τους προσωρινά κρατούμενους, των οποίων συμπληρώνεται άμεσα το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ΕΔΕ έχει ως εξής:

«Μετά την ανάδειξη της αναποτελεσματικότητας εφαρμογής της ΚΥΑ 17734/12-3-2020 και τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορoνοϊού στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μόνη λύση για την αποφυγή της διάδοσής του και επιτακτικό αίτημα της Ε.Δ.Ε. είναι η τροποποίηση της ΚΥΑ και η αναστολή λειτουργίας όλων των Δικαστηρίων και των Εισαγγελιών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των Γραμματειών, μέχρι τις 27-3-2020, με εξαίρεση την εκδίκαση των αυτοφώρων πλημμελημάτων και των κακουργημάτων για τους προσωρινά κρατούμενους, των οποίων συμπληρώνεται άμεσα το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης».

Σημειώνεται πως τη διάθεση των συνεργείων της περιφέρειας Αττικής για την απολύμανση των χώρων της πρώην Σχολής Ευελπίδων μετά από αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα αποφάσισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Οι εργασίες απολύμανσης θα ξεκινήσουν αύριο, Κυριακή το πρωί.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ