ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσοχοΐδης για Έβρο: Θα αντέξουμε την απόπειρα εκβιασμού και εισβολής

Χρυσοχοΐδης για Έβρο: Θα αντέξουμε την απόπειρα εκβιασμού και εισβολής
ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Η κατάσταση στον Έβρο «δεν έχει πολεμικά χαρακτηριστικά, αλλά χαρακτηριστικά συνοριακής αστυνομικής αντιπαράθεσης» αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

Επισημαίνει ότι «η Τουρκία έβαλε σε εφαρμογή μια ωμή απειλή η οποία σήμαινε καθαρή παραβίαση των συνόρων μας» στην οποία η Ελλάδα απάντησε και υπογραμμίζει: «Θα αντέξουμε την απόπειρα εκβιασμού και εισβολής ό,τι και να γίνει και για όσο χρειαστεί. Δεν θα περάσουν και δεν θα τους περάσει».

Διευκρινίζει ότι «αμφισβήτηση εδαφικής κυριαρχίας ή παράνομη είσοδος σε χωρικά ύδατα είναι άλλης τάξεως ζήτημα» το οποίο «χειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις και ξέρουν πολύ καλά να το κάνουν».

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης, αναφέρει ακόμα ότι «το μεταναστευτικό με μαζική παράνομη είσοδο στη χώρα, τελείωσε, η μαζική απόβαση στα νησιά δεν μπορεί να επαναληφθεί».

Ερωτηθείς για τις κλειστές δομές και το ενδεχόμενο επιλογής και ακατοίκητων νησιών, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «η μετανάστευση χρειάζεται κανονικοποίηση, δηλαδή κανόνες, σύστημα και οργάνωση».

Αναφορικά με τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για «ακραία καταστολή», είπε ότι την κυβερνητική πολιτική την εγκρίνουν σε μεγάλο ποσοστό οι πολίτες και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει «αυτά τα συνθήματα, απουσία πολιτικής και θέσεων, που επιστρατεύει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μικρή απήχηση και ρηχή υπόσταση».



Τονίζει, επίσης, ότι τώρα που το Αστυνομικό Σώμα ανασυντάσσεται «οι κερκόπορτες για τους θερμοκέφαλους ή τους ακροδεξιούς πρέπει να σφραγιστούν». Είπε ακόμα ότι «θα ελεγχθούν όλοι και όλα» σε ό,τι αφορά σε όσους ένστολους πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια μεταξύ των ΜΑΤ και κατοίκων στα νησιά του Αιγαίου. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «η κυβέρνηση έγκαιρα είχε καταστρώσει σχέδια αντιμετώπισης» του κορωνοϊού.

Εκφράζει την ικανοποίησή του αναφορικά με την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Αστυνομίας και τον νέο σχεδιασμό καταπολέμησης της εγκληματικότητας, σημειώνοντας, ταυτόχρονα, «δεν είμαι ακόμη ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα».

Τέλος, ερωτηθείς για τη συνεργασία του με τον Κυρ. Μητσοτάκη, είπε «στα αιτήματα των πολιτών για Δημοκρατία, ασφάλεια και ανάπτυξη οι θέσεις του πρωθυπουργού με καλύπτουν πλήρως».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ