ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Κορκίδης στο CNN NOW: Υπάρχει επάρκεια στην αγορά αγαθών

Βασίλης Κορκίδης στο CNN NOW: Υπάρχει επάρκεια στην αγορά αγαθών
INTIME/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τη θέση ότι υπάρχει επάρκεια στην αγορά αγαθών εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης στο δελτίο ειδήσεων του CNN Greece. 

“Η αγορά λειτουργεί υποτυπωδώς, λίγοι άνθρωποι έξω από κάθε ΑΤΜ, κάποιοι περισσότεροι έξω από τα σούπερ μάρκετ, όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να μείνουν σπίτι τους για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τις συνέπειες. Υπάρχει επάρκεια στην αγορά αγαθών, κλείνοντας τα εστιατόρια, δεν υπάρχει μόνο επάρκεια αλλά δημιουργείται και πλεόνασμα. Οπότε δεν υπάρχει νόημα να συνωστιζόμαστε στα σούπερ μάρκετ”, τόνισε.

“Ο πιο επικίνδυνος είναι αυτός που αδιαφορεί και αυτόν πολύ δύσκολα τον ελέγχουμε”, σημείωσε ο κ. Κορκίδης για να προσθέσει λίγο παρακάτω:

“Δεν υπάρχει λόγος να γεμίζουμε τα σπίτια μας και τα ψυγεία μας με τρόφιμα που θα χαλάσουν, θα καταστραφούν και θα τα πετάξουμε πριν τα καταναλώσουμε”.



“Ζούμε σε μία κατάσταση δύσκολη, ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάρει τις αποφάσεις του, όπως έχουμε μάθει να κάνουμε κάθε μέρα σε νορμάλ περιπτώσεις”, ανέφερε μεταξύ άλλων σχετικά με το κλείσιμο των μικρών καταστημάτων και συμπλήρωσε:

Ας ακολουθήσουμε τις οδηγίες της πολιτείας. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας αυτή τη στιγμή. Να περιορίσουμε την εξάπλωση για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση το συντομότερο και υγιείς”.

Σε ό,τι αφορά την πτώση του τζίρου, ο κ. Κορκίδης ανέφερε πως “η αγορά εδώ και εβδομάδες είναι σε μια άτυπη καραντίνα. Η πτώση του τζίρου ξεπερνά το 80% με εξαίρεση τα τρόφιμα και τα φάρμακα”. Σημείωσε ότι αναμένουν σήμερα το Eurogroup και τα μέτρα τα οποία θα παρθούν, τόνισε ,ωστόσο, ότι όλες οι επιχειρήσεις θα ενισχυθούν, ανεξαρτήτως αν κλείνουν ή μένουν ανοιχτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ