ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Ποινή φυλάκισης ενός έτους για δύο επιχειρηματίες που αψήφησαν τα μέτρα προστασίας

Κορωνοϊός: Ποινή φυλάκισης ενός έτους για δύο επιχειρηματίες που αψήφησαν τα μέτρα προστασίας
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 300 ευρώ ο καθένας καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δύο επαγγελματίες που, παρά την επιβολή μέτρων της πολιτείας, λειτούργησαν κανονικά την επιχείρησή τους, αδιαφορώντας για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή είναι φυλάκιση πέντε ετών.

Πλην των δύο που δικάστηκαν και καταδικάστηκαν, ακόμη 27 συλληφθέντες για παράβαση των μέτρων της βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα ζήτησαν ολιγοήμερη αναβολή και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ωστόσο, θα δικαστούν μετά την άρση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων καθώς με βάση τα νέα αυστηρότερα προληπτικά μέτρα, τα Αυτόφωρα θα δικάζουν μόνο υποθέσεις με κατηγορούμενους που κρατούνται.

Οι Αρχές, ακολουθώντας και την εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για πιστή τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας για όποιον παραβιάζει τα μέτρα, έχουν προχωρήσει σε δεκάδες συλλήψεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα, και οι προϊστάμενοι των δικαστηρίων απευθύνουν έκκληση σε δικηγόρους και πολίτες να μην προσέρχονται χωρίς σοβαρό και επείγοντα λόγο στους χώρους των δικαστηρίων.

Παραπέμπουν μάλιστα στην τελευταία ΚΥΑ βάσει της οποίας καμία προθεσμία δεν χάνεται και καμία αξίωση των πολιτών δεν παραγράφεται και ζητούν, αντί προσέλευσης, τηλεφωνική επικοινωνία με τα δικαστήρια για όποιον χρειάζεται διευκρινίσεις.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ