ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Σε 143 ανέρχονται οι συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Σε 143 ανέρχονται οι συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων
ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Αυξάνονται καθημερινά οι συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, έχουν συλληφθεί, από την περασμένη Πέμπτη 12/3 έως τώρα, σε όλη την χώρα, 143 άτομα, ενώ έχουν βεβαιωθεί 138 παραβάσεις.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 12/3 σημειώθηκαν 4 παραβάσεις με 5 συλλήψεις, την Παρασκευή 13/3 1 παράβαση με 1 σύλληψη, το Σάββατο 14/3 86 παραβάσεις με 90 συλλήψεις, την Κυριακή 15/3 31 παραβάσεις με 31 συλλήψεις και χθες, Δευτέρα 16/3, 16 παραβάσεις με 16 συλλήψεις.

Αναλυτικά, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στις εξής περιοχές: 51 στην Αττική, 27 στη Δυτική Ελλάδα, 11 στη Θεσσαλία, 8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 8 στην Κεντρική Μακεδονία, 7 στο Νότιο Αιγαίο, 6 στην Κρήτη, 6 στη Θεσσαλονίκη, 5 στη Δυτική Μακεδονία, 5 στην Πελοπόννησο, 4 στη Στερεά Ελλάδα, 2 στην Ήπειρο, 2 στο Βόρειο Αιγαίο και 1 στα Ιόνια Νησιά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι συλληφθέντες λειτουργούσαν κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία κ.λ.π., για τα οποία ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Σημειώνεται, ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ποινή φυλάκισης ενός έτους για δύο επιχειρηματίες

Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 300 ευρώ ο καθένας καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δύο επαγγελματίες που, παρά την επιβολή μέτρων της πολιτείας, λειτούργησαν κανονικά την επιχείρησή τους, αδιαφορώντας για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή είναι φυλάκιση πέντε ετών.

Πλην των δύο που δικάστηκαν και καταδικάστηκαν, ακόμη 27 συλληφθέντες για παράβαση των μέτρων της βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα ζήτησαν ολιγοήμερη αναβολή και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ωστόσο, θα δικαστούν μετά την άρση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων καθώς με βάση τα νέα αυστηρότερα προληπτικά μέτρα, τα Αυτόφωρα θα δικάζουν μόνο υποθέσεις με κατηγορούμενους που κρατούνται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ