ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Αποκλειστικό: Αυτό είναι το νέο επιχειρησιακό κέντρο για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων

Κορωνοϊός - Αποκλειστικό: Αυτό είναι το νέο επιχειρησιακό κέντρο για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων

Έτοιμο να πέσει στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι το νέο επιχειρησιακό κέντρο που θα λειτουργεί από αύριο το πρωί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Μέσα σε λίγο χρόνο, οι επιτελείς της αστυνομίας και της πυροσβεστικής -κάτω από την «επιχειρησιακή ομπρέλα» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας- κατάφεραν να στήσουν και να στελεχώσουν ένα επιχειρησιακό κέντρο στο οποίο θα γίνεται η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Σήμερα έγιναν και οι τελευταίες εργασίες στο χώρο ενώ οι χειριστές ολοκλήρωσαν ακόμη ένα σεμινάριο για να είναι έτοιμοι αύριο που θα μπει σε λειτουργία το κέντρο.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το CNN Greece είναι από το επιχειρησιακό κέντρο στο οποίο θα εργάζονται συνολικά 100 αστυνομικοί και πυροσβέστες σε βάρδιες από τις εννέα το πρωί μέχρι τις εννέα το βράδυ.

Από νωρίς θα παραλαμβάνουν καταλόγους από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας με άτομα τα οποία θα έχουν απευθυνθεί νωρίτερα στον ΕΟΔΥ και θα προσπαθούν να καταρτίζουν ολόκληρο το προφίλ του ατόμου, ψάχνοντας αν πήγε κάποιο ταξίδι και πού, με ποιους ήρθε σε επαφή, τι συμπτώματα παρουσιάζει και από ποια ημέρα, ενώ θα δίνει και τις σχετικές συμβουλές που πρέπει με βάση τις οδηγίες των γιατρών.

Στο κέντρο αυτό θα βρίσκεται σχεδόν καθημερινά και ο νέος γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου ο οποίος θα έχει πλήρη εικόνα για το τι εντοπίζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ