ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Γκρουπ από το Βόλο πήγε για διαλογισμό στην Τουρκία

Κορωνοϊός: Γκρουπ από το Βόλο πήγε για διαλογισμό στην Τουρκία
INTIME/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε κατ’οίκον περιορισμό έχουν τεθεί υποχρεωτικά οι Βολιώτες που συμμετείχαν σε εκδρομή διαλογισμού στην Τουρκία, παρά τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Τουρκία ένα γκρουπ 50 ανθρώπων, εκ των οποίων 20 από το Βόλο και 30 από Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνέδριο διαλογισμού. Η επιστροφή τους ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη, ωστόσο μετά τον σάλο που προκλήθηκε, οι εκδρομείς αποφάσισαν να την επισπεύσουν και επέστρεψαν το βράδυ της Δευτέρας.

Προκειμένου μάλιστα να ελεγχθεί αν θα τηρήσουν τις σχετικές οδηγίες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο taxydromos.gr η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η ίδια απέστειλε σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ, την Εισαγγελία Βόλου αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας με το οποίο ζητά να υπάρξει σχετική μέριμνα, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι θα τεθούν σε καραντίνα για τις επόμενες 14 μέρες, όπως προβλέπουν οι σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων Αρχών.

«Όλες οι αρμόδιες αρχές έχουν υποχρέωση να ελέγξουν αν θα τηρηθούν στο ακέραιο τα μέτρα προστασίας που έχει λάβει η Πολιτεία για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τη δημόσια υγεία», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Κολυνδρίνη.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον "Ταχυδρόμο", μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας ήταν σε εξέλιξη ένα «κρυφτούλι» μεταξύ τοπικών αρχών και των εκδρομέων. Η επιστροφή τους όπως ήταν φυσικό, σήμανε συναγερμό στην τοπική κοινωνία.

Μετά από έναν πραγματικό μαραθώνιο και αφού προηγουμένως αναζητήθηκε η λίστα με τους εκδρομείς, ενημερώθηκαν όλοι τηλεφωνικά για το νόμο που ισχύει για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό και τους δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ