ΕΛΛΑΔΑ

Νέα επεισόδια στον Έβρο με χημικά και καπνογόνα

Νέα επεισόδια στον Έβρο με χημικά και καπνογόνα
AP Photo/Giannis Papanikos

Επεισόδια σημειώνονται στον Έβρο στο δάσος των Καστανιών με ρίψη χημικών και καπνογόνων από την τουρκική πλευρά, ενώ από τα συρματοπλέγματα πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στη χώρα. 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ και ακούγονται φωνές, ενώ η τουρμπίνα που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις για να αποκρούουν τον καπνό που έρχεται από την πλευρά της Τουρκίας, δεν σταματά να δουλεύει.

Οι Έλληνες αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών. Ωστόσο, οι επιθέσεις συνεχίστηκαν, καθώς οργανωμένη ομάδα εξαπολύει συνεχώς επιθέσεις και με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Στο σημείο αυτό και στις γύρω περιοχές επιχειρούν και δυνάμεις της Frontex.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στις Καστανιές Έβρου.

Ειδικότερα, μεταξύ 02:30 και 04:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, σημειώθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες εισόδου, με την υποστήριξη από άνδρες των τουρκικών Αρχών, οι οποίοι εκτόξευαν δακρυγόνα. Όλες οι προσπάθειες αποκρούστηκαν.

Στην επιχείρηση αντιμετώπισης των προσπαθειών έλαβαν μέρος και στελέχη της FRONTEX απο διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η νέα προαπάθεια εισόδου στο ελληνικό έδαφος είχε ως στόχο να δοκιμαστούν τα αντανακλαστικά των δυνάμεων εκείνη την ώρα, στην περιοχή των Καστανέων.

Σε βίντεο που φέρνει στο «φως» το CNN Greece φαίνονται καρέ - καρέ οι απόπειρες εισόδου των προσφύγων και μεταναστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ