ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Σύστημα τηλε-ψυχιατρικής θέτει στη διάθεση των πολιτών η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ

Κορωνοϊός: Σύστημα τηλε-ψυχιατρικής θέτει στη διάθεση των πολιτών η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ
INTIME/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Πρωτοποριακό σύστημα τηλε-ψυχιατρικής θέτει στη διάθεση των πολιτών η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ, για την υποστήριξη όσων έχουν επιβαρυνθεί ψυχολογικά τις κρίσιμες αυτές ώρες που περνάει η χώρα μας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την στήριξη της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας και τη συνεργασία της Melapus, η οποία είναι η μεγαλύτερη online πλατφόρμα τηλε-ψυχιατρικής στην Ευρώπη, αποκλειστικά για την ψυχική υγεία. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας και προγραμματισμού συνεδριών με ψυχιάτρους και πιστοποιημένους ψυχολόγους τηλεϊατρικά. Για τους επόμενους τρεις μήνες θα παρέχεται δωρεάν η χρήση του λογισμικού τηλε-ιατρικής για εκτίμηση, ενημέρωση ευπαθών ομάδων και χρόνιων ασθενών και όσων χρειάζονται βοήθεια λόγω της επιδημίας.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί με απλουστευμένη λογική ώστε να χρησιμοποιηθεί από τον οποιονδήποτε με ένα κλικ. Η online (διαδικτυακή) συνεδρία με την ειδική εφαρμογή βιντεοκλήσης της Melapus δεν χρειάζεται εγκατάσταση επιπλέον προγράμματος. Αρκεί ένα laptop και μια σύνδεση στο ίντερνετ. Για την χρήση της αρκεί η εγγραφή στο https://melapus.com/el/signup και αμέσως θα σταλούν οδηγίες στα email που θα δηλωθούν.

Για τη νέα αυτή υπηρεσία, ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει «οι πρωτοφανείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί αφήνουν ισχυρό ψυχολογικό αποτύπωμα και πολύς κόσμος έχει την ανάγκη υποστήριξης από ειδικό. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομπρέλα προστασίας γύρω από τους πολίτες της Αττικής και η ψυχολογική υποστήριξή τους εντάσσεται σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται με στρατηγική και συνέπεια. Oι πολίτες δεν είναι μόνοι τους. Είμαστε δίπλα τους και όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να αναχαιτίσουμε την επιδημία, διατηρώντας τη σωματική και την ψυχική μας υγεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ