ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Ουρές στα διόδια – Οι Αθηναίοι φεύγουν για την επαρχία

Κορωνοϊός: Ουρές στα διόδια – Οι Αθηναίοι φεύγουν για την επαρχία
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Παρά τις αυστηρές οδηγίες της κυβέρνησης να μείνουμε σπίτι με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, πολλοί είναι οι Έλληνες που δεν συμμορφώνονται και φεύγουν για την επαρχία.

Η εικόνα στα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας το μεσημέρι της Παρασκευής ήταν απογοητευτική, καθώς πολλοί συμπολίτες μας αποφάσισαν να αφήσουν την Αθήνα και να πάνε στην επαρχία.

Μάλιστα, η έξοδος φαίνεται να είναι τόσο μεγάλη που σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων στα διόδια της Ελευσίνας!

Όπως καταγράφεται χαρακτηριστικά στον χάρτη της Google, στην Ολυμπία Οδό, στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας, ώρα 12:45, μεσημέρι Παρασκευής, είχε σχηματιστεί ουρά από αυτοκίνητα με πολίτες που εγκαταλείπουν τις πόλεις.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, τόσο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του όσο και ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ταξιδέψουν.

kinisistoysdromoys

Έκκληση Θεοδωρικάκου: Μην πηγαίνετε στα χωριά σας

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, απευθύνει «ισχυρό κάλεσμα», ζητώντας από τους πολίτες να μην μετακινούνται από την οικία τους και να μην πηγαίνουν στα χωριά τους.

Με μήνυμά του στα social media, ο υπουργός τονίζει πως αυτή η πρακτική επιβαρύνει «πολλαπλά την κατάσταση».

Συγκεκριμένα, ο κ, Θεοδωρικάκος αναφέρει σε tweet του: «Θέλω να απευθύνω ένα πολύ ισχυρό κάλεσμα, μια παράκληση προς όλους: δεν πρέπει να μετακινούμαστε, πρέπει να μένουμε κυρίως μέσα στο σπίτι και ιδίως δεν πρέπει να πηγαίνουμε στα χωριά απ' όπου είναι η καταγωγή του καθενός διότι εκεί επιβαρύνουμε πολλαπλά την κατάσταση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ