ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Ομάδα ΔΙΑΣ: Δείξτε αγάπη και σεβασμό στο ιατρικό προσωπικό και τους ένστολους

Κορωνοϊός - Ομάδα ΔΙΑΣ: Δείξτε αγάπη και σεβασμό στο ιατρικό προσωπικό και τους ένστολους
Screen grab

Μήνυμα ενότητας στις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη λόγω κορωνοϊού στέλνουν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Με βίντεο που έχουν αναρτήσει αναφέρουν:

Η χώρα μας και η ανθρωπότητα συνολικά περνούν μια ιστορικά δύσκολη δοκιμασία. Σε αυτούς τους καιρούς οι πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο, της αγάπης πρέπει να καθοδηγούν τις πράξεις μας.

Εμείς, οι άνδρες και οι γυναίκες της ομάδας ΔΙΑΣ σας καλούμε να δείξετε έμπρακτα την αγάπη σας και τον σεβασμό σας στο ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό και τους ενστόλους όλης της χώρας πειθαρχώντας πλήρως στις οδηγίες των ειδικών και κάνοντας πράξη το σύνθημα "μένουμε σπίτι". Μαζί θα νικήσουμε. Κουράγιο Ελλάδα, κουράγιο Ιταλία, κουράγιο Ευρώπη».

495 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Στους εννέα ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους δύο άνδρες από την Αθήνα και ένας στην Κοζάνη. Την ίδια ώρα, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 495, ενώ τα νέα που καταγράφηκαν είναι 31.

Συνολικά, 84 κρούσματα έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης, ενώ 90 ασθενείς νοσηλεύονται, οι 20 διασωληνωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 71 έτη.

Την ίδια ώρα, 19 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο ενώ έχουν ελεγχθεί 7.200 δείγματα. Τα περισσότερα κρούσματα παραμένουν στην Αθήνα.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως προς το παρόν είμαστε εντός των εκτιμήσεων για την πορεία της πανδημίας επισημαίνοντας ότι «σε δύο εβδομάδες θα έχουμε καλύτερη εικόνα».

Παράλληλα, απηύθυνε εκ νέου δραματική έκκληση προς τους πολίτες να σταματήσουν τα ταξίδια στην επαρχία. «Δεν μπορεί να έχουμε μία περίπτωση στα Δωδεκάνησα και η μόνη επαφή με τη νόσο να είναι επισκέπτης από την Αθήνα» τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

«Το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην έρθετε με κανέναν σε επαφή εκεί που ταξιδεύετε. Δεν είναι διακοπές. Αυτές οι συμπεριφορές δυσκολεύουν την προσπάθειά μας. Πόσες φορές πρέπει άραγε να το ξαναπώ» σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ