ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» Έλληνες από τη Βρετανία - Υποβλήθηκαν σε έλεγχο

Κορωνοϊός: Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» Έλληνες από τη Βρετανία - Υποβλήθηκαν σε έλεγχο
ΙΝΤΙΜΕ

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας υποδέχεται τους δεκάδες Έλληνες που επιστρέφουν αεροπορικώς από το Λονδίνο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». 

O κόσμος βγήκε με μάσκες από το αεροπλάνο και υποβλήθηκε σε θερμομέτρηση.

Σύμφωνα με το τελευταίο πρωτόκολλο για όσους έρχονται από το εξωτερικό, υποχρεούνται να μείνουν για 14 μέρες σε καραντίνα κατ' οίκον. Θα εφαρμοστεί ο αυστηρός έλεγχος για την τήρηση του περιορισμού τους στο σπίτι.

«Σοκάρεσαι, ανατριχιάζεις και βουρκώνουν τα μάτια σου σε μισό δευτερόλεπτο όταν ακούς από το μεγάφωνο του αεροδρομίου ''ευχόμαστε να είστε υγιείς''» είπε συγκινημένος ένας άνδρας στην κάμερα του ΣΚΑΪ.

«Οι γιατροί είναι πια κυβέρνηση. Εκείνοι λένε στον πρωθυπουργό (Μπόρις Τζόνσον) τι μέτρα να πάρει» συμπλήρωσε.

«Στην Ελλάδα υπάρχουν καλύτερα προληπτικά μέτρα από την Αγγλία» δήλωσε ένας άλλος επιβάτης της πτήσης από Λονδίνο.

«Δεν υπήρχε στη Βρετανία έλεγχος, ο περισσότερος κόσμος δεν φορά ούτε γάντια, ούτε και μάσκες. Στο αεροπλάνο όλοι φορούσαμε μάσκες, ο έλεγχος ήταν πολύ καλός στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"», προσέθεσε.

Με πλοίο από την Ανκόνα ο επαναπατρισμός Ελλήνων από την Ιταλία

Παράλληλα, για αύριο Σάββατο 21 Μαρτίου στις 17:30, προγραμματίστηκε η αναχώρηση του επιβατηγού πλοίου Cruise Olympia από το λιμάνι της Ανκόνα προς Ηγουμενίτσα και Πάτρα για την επιστροφή στη χώρα όσων Ελλήνων πολιτών επιθυμούν να επαναπατρισθούν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη.

Η πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη παρακαλεί όσους εξ' αυτών δεν έχουν ακόμη ενημερώσει την Αρχή, να επικοινωνήσουν μαζί τους προκειμένου να συμπεριληφθούν στους σχετικούς καταλόγους.

«Κατά την μετάβασή τους στην Ανκόνα θα πρέπει να έχουν μαζί τους για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται, το έντυπο της autodichiarazione συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο με την ένδειξη ότι επιστρέφουν στον τόπο μόνιμης διαμονής τους», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνεται, κατά την επιβίβαση στο πλοίο πρέπει να φέρουν ισχυρό διαβατήριο η ταυτότητα ελληνική με λατινικούς χαρακτήρες. Ομοίως θα πρέπει κατά την άφιξη τους στην Ελλάδα να τεθούν σε κατ’ οίκον αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες προς προστασία των ιδίων, των οικείων τους και της δημόσιας υγείας. Προς τούτο θα υπογράψουν έντυπο συναφούς δηλώσεως το οποίο θα τους δοθεί εν πλω.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή επιπλέον πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 00393397511631 ή να στέλνουν μήνυμα ηλεκτρονικό στο grcon.rom@mfa.gr του Προξενικού Γραφείου της Πρεσβείας Ρώμης.

Ειδικές πτήσεις για την επιστροφή Ελλήνων από Ισπανία - Πολωνία

Η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, προς τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ισπανία, κυρίως φοιτητές Erasmus και τουρίστες, και οι οποίοι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον τους για επιστροφή στην Ελλάδα και έχουν καταγραφεί στους καταλόγους που έχει καταρτίσει, ότι πρόκειται να οργανωθούν τρεις ειδικές πτήσεις της Aegean Airlines.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

  • 1η πτήση: Α3-4701 από Μαδρίτη προς Αθήνα το Σάββατο 21 Μαρτίου, με ώρα αναχώρησης 16:00 ώρα Ισπανίας.
  • 2η πτήση: Α3-4703 από Μαδρίτη προς Αθήνα την Κυριακή 22 Μαρτίου, με ώρα αναχώρησης 16:00 ώρα Ισπανίας.
  • 3η πτήση: Α3-4713 από Βαρκελώνη προς Αθήνα επίσης την Κυριακή, με ώρα αναχώρησης 16:50 ώρα Ισπανίας.

Επίσης, η πρεσβεία απευθύνει έκκληση προς τους ενδιαφερόμενους, κυρίως σε όσους διαμένουν μακριά από Μαδρίτη και Βαρκελώνη, να αρχίσουν να συγκεντρώνονται στις πόλεις αυτές.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ





ΔΗΜΟΦΙΛΗ