ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Εξ αποστάσεως διδασκαλία στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Κορωνοϊός: Εξ αποστάσεως διδασκαλία στο Πολυτεχνείο Κρήτης
ΙΝΤΙΜΕ

Το Πολυτεχνείο Κρήτης επανέρχεται σε εκπαιδευτική λειτουργία με εξ αποστάσεως διδασκαλία από την ερχόμενη Πέμπτη, 26 Μαρτίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Ίδρυμα, η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα από την Σύγκλητο του Πολυτεχνείου η οποία καλεί όλα τα μέλη της Πολυτεχνικής Κοινότητας να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες συνέχισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και να μην απολεσθεί το τρέχον εαρινό εξάμηνο εις βάρος των φοιτητών του Ιδρύματος, τηρώντας πλήρως όλα τα προβλεπόμενα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στην ανακοίνωση του Πολυτεχνείου επισημαίνεται ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία αφορά την περίοδο ισχύος των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί στη χώρα και διευκρινίζεται πως από την επόμενη ημέρα λήξης των έκτακτων μέτρων, το Ίδρυμα θα επανέλθει σε πλήρη εκπαιδευτική λειτουργία με τις συνήθεις διαδικασίες διδασκαλίας με φυσική παρουσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πολυτεχνείου, «η εξ αποστάσεως διδασκαλία θα διεξάγεται με βάση το ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα και θα πρέπει να επεκταθεί σε όλες τις πτυχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας που μπορούν να καλυφθούν διαδικτυακά όπως διαλέξεις, φροντιστήρια, ασκήσεις, εργασίες, επίλυση αποριών, συζήτηση, συμβουλευτική, καθοδήγηση, παρουσίαση και εξέταση διατριβών».

Παράλληλα διευκρινίζεται ότι εργαστηριακά μαθήματα ή εργαστηριακές ασκήσεις, που πρέπει να εκπονηθούν απαραίτητα με φυσική παρουσία στο εργαστήριο, θα διεξαχθούν με βάση τον προγραμματισμό που θα γίνει αμέσως μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων. Με αντίστοιχο τρόπο θα διευθετηθούν οι ασκήσεις πεδίου και η πρακτική άσκηση.

Η Σύγκλητος του Ιδρύματος καλεί τα μέλη της Πολυτεχνικής Κοινότητας να αξιοποιήσουν τα νέα μέσα εκπαίδευσης και τα καλεί «να συνεισφέρουν με τον τρόπο τους και στο βαθμό που τους αναλογεί στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας αξιοποίησης νέων μέσων εκπαίδευσης, μέσα στις πρωτόγνωρες στιγμές που βιώνουμε ως κοινότητα, ως χώρα και ως ανθρωπότητα».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ