ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων στην Αθήνα

Κορωνοϊός: Το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων στην Αθήνα
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Λόγω των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων αλλάζει.

Ειδικότερα, το υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων της δύναμης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (όλες οι περιοχές της Αττικής, πλην Πειραιά) λόγω των έκτακτων μέτρων διαμορφώνεται ως εξής: Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 το πρωί με 5 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι, λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας, έχει δοθεί η δυνατότητα στους φαρμακοποιούς να εξυπηρετούν από την ειδική θυρίδα ασφαλείας το κοινό, στην περίπτωση αδυναμίας εξυπηρέτησης εντός του φαρμακείου.

Μετά από αίτημα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, απέστειλε εγκύκλιο στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Λόγω των παρουσών ειδικών συνθηκών, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο φαρμακοποιός αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες εντός του φαρμακείου, παρέχεται η δυνατότητα της εξυπηρέτησης από την ειδική θυρίδα ασφαλείας εξυπηρέτησης του κοινού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ