ΕΛΛΑΔΑ

Αιγαίο: Συνεχίζει η Άγκυρα την πολιτική των αμφισβητήσεων

Αιγαίο: Συνεχίζει η Άγκυρα την πολιτική των αμφισβητήσεων
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Την ώρα που εξελίσσονται συζητήσεις για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ με σκοπό την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού κύματος η Άγκυρα συνεχίζει την πολιτική των αμφισβητήσεων.

Με 4 ΝΟΤΑΜ η Τουρκία αποκρούει 3 ελληνικές οι οποίες αφορούν δεσμεύσεις περιοχών για ασκήσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις ΝΟΤΑΜ

α. Οι περιοχές της ελληνικής ΝΟΤΑΜ Α0265/16 καλύπτουν περιοχές που παρανόμως δέσμευσε η Τουρκία για όλο το 2016 με την ΝΟΤΑΜ Α5884/15.

β.Οι περιοχές της ελληνικής ΝΟΤΑΜ Α0269/16 περιέχουν τομείς στα Ε-Τ σύνορα που κατά τη γνώμη της Τουρκίας είναι ασαφείς καθόσον πάντα κατά τη τουρκική άποψη δεν έχουν καθοριστεί επακριβώς τα όρια στο Αιγαίο (Περιοχή Ανατολικά Μεγίστης).

γ. Οι περιοχές που δεσμεύονται με την ελληνική ΝΟΤΑΜ Α0270/16 περιλαμβάνουν περιοχές όπως ο Αγ. Ευστράτιος, τα Ψαρά, η Χίος, η Τήλος, η Χάλκη, η Ικαρία, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Σάμος οι οποίες πάντα σύμφωνα με την τουρκική άποψη είναι αποστρατικοποιημένες με βάση την συμφωνία των 6 δυνάμεων, τη Συνθήκη της Λωζάννης και τη συνθήκη των Παρισίων και ως εκ τούτου δεν πρέπει να περιλαμβάνονται σε κανένα σενάριο στρατιωτικής εκπαίδευσης- άσκησης.

NOTAM2

Δείτε τις 4 ελληνικές ΝΟΤΑΜ εδώ

Οι τουρκικές ΝΟΤΑΜ

turkish
tourkiki2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ