ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Σταματήστε να λέτε ότι έσπασαν τα υδραυλικά στα εξοχικά

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Σταματήστε να λέτε ότι έσπασαν τα υδραυλικά στα εξοχικά
INTIME NEWS

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους πολίτες που επιχειρούν να αψηφήσουν τιςαπαγορεύσεις κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν λόγω του νέου κορωνοϊού, έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Είναι πολύ σημαντικό όλοι να αφήσουμε τις δικαιολογίες. Υπήρχε μία έξαρση τηλεφώνων από συμπολίτες που ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ εφευρετικότητας. Την Παρασκευή χάλασαν σε όλους τα υδραυλικά στα εξοχικά τους», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει ζήτημα εκδρομέων», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την έξοδο πολιτών προς τα χωριά τους, ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, παρατείνεται μέχρι και τις 11 Απριλίου η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων σε ολόκληρη την επικράτεια, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Μιλώντας αμέσως μετά τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως η απόφαση αφορά στα καταστήματα που είναι ήδη κλειστά και μόνο σε αυτά.

Παράταση και στην αναστολή λειτουργίας και των λατρευτικών χώρων έως και τις 11 Απριλίου ανακοίνωσε ακόμη ο υφυπουργός, εξαιρώντας τη διαδικτυακή μετάδοση από ίδιο μέσο και με το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.

«Βαδίζουμε σε μια λεπτή κόκκινη κλωστή και οποιαδήποτε λάθος επιλογή μπορεί να έχει ολέθριες επιπτώσεις. Κάθε ημέρα που μένουμε σπίτι, μας φέρνει πιο κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα», τόνισε στις δηλώσεις του, ο κ. Χαρδαλιάς.

38 θάνατοι - 1.156 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 95 νέα κρούσματα κορωνοϊού και έξι θάνατοι στη χώρα.

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται πλέον στα 1.156, ενώ 38 ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους.

Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 69 άτομα σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Από τους 38 ασθενείς που έχουν καταλήξει, 29 είναι άνδρες και εννέα γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 71 έτη.

Το 92% των θανάτων αφορούν ηλικιωμένους 70 ετών και άνω ή άτομα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Το 58% είχε διαγνωσμένο καρδιαγγειακό νόσημα.

Ο μέσος όρος ασθενών που διασωληνώνονται είναι τα 66 έτη και περίπου το 47% εξ αυτών έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ