ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Αναστολή λειτουργίας της μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Αναστολή λειτουργίας της μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Την αναστολή λειτουργίας της μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης Τύπου για τον κορωνοϊό.

«Αξιολογώντας ως υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο στην ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σας ανακοινώνω ότι με εντολή μου και με σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας αναστέλλεται για προληπτικούς λόγους η λειτουργία του εργοταξίου της μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα και για 30 ημέρες» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Την ίδια ώρα, τόνισε πως όλες οι μονάδες της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή λειτουργούν ήδη με το μίνιμουμ προσωπικό για να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού στους εργασιακούς αυτούς χώρους.

Πηγές της ΔΕΗ, σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή τόνιζαν:

«Η αναστολή των εργασιών στο εργοτάξιο της Πτολεμαΐδας V είναι απόφαση της Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας στην περιοχή. Η ευθύνη της λειτουργίας του εργοταξίου ανήκει αποκλειστικά στην ανάδοχο εταιρεία και εποπτεύεται από τη ΔΕΗ».

«Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των Μονάδων της ΔΕΗ στην περιοχή, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, αυτή συνεχίζεται απρόσκοπτα τις τελευταίες εβδομάδες με το προσωπικό που έχει οριστεί ως κρίσιμο και το υπόλοιπο υποστηρικτικό προσωπικό εναλλάσσεται σε εβδομαδιαίες βάρδιες.

Η ΔΕΗ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων της σε σχέση με την απολύμανση, τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά και τον τρόπο προσέλευσής τους στην εργασία, προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή τροφοδοσία του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας» ανέφεραν επίσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ