ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κλείνει η Νέα Παραλία

Θεσσαλονίκη: Κλείνει η Νέα Παραλία
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Περιορισμοί κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης τίθενται σε ισχύ από την Τρίτη, καθώς την Δευτέρα παρατηρήθηκε συνωστισμός από πολίτες που επέλεξαν το σημείο για να κάνουν τη βόλτα τους.

Έτσι, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου –και κατόπιν επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα- αποφασίστηκε ο
ο περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 14:00 έως 08:00 (επόμενη πρωινή) και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η έναρξη ισχύος της απόφασης είναι από την 14:00 ώρα της 31/03/2020 και ισχύει για δεκατέσσερις (14) ημέρες.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την ανωτέρω απόφαση δήλωσε:

«Παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις για περιορισμένες και μόνο για ζωτικής ανάγκης μετακινήσεις, δυστυχώς η έκκλησή μας δεν έγινε αντιληπτή. Η μη τήρηση των μέτρων και των κανόνων περιορισμένης μετακίνησης φέρνει νέα, δυστυχώς πιο αυστηρά μέτρα».

Αίτημα για άρση της κυκλοφορίας από τον Ζέρβα

Αίτημα για άρση της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης είχε καταθέσει νωρίτερα ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο Mega, κατά τη συνομιλία του με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, υπέβαλε αίτημα για απαγόρευση της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα τις καθημερινές από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 8 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

«Δεν θα αφήσω την πόλη να εκτίθεται σε οποιονδήποτε κίνδυνο»

«Δεν θα αφήσω την πόλη να εκτίθεται σε οποιονδήποτε κίνδυνο», είχε δηλώσει νωρίτερα στο κανάλι OPEN ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, και συνέχισε:

«Σήμερα είχαμε μια συζήτηση με τον κ. Χαρδαλιά για το πρόβλημα της Νέας Παραλίας», ανέφερε ο κ. Ζέρβας στo OPEN, τονίζοντας πως θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις τόσο για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης όσο και για άλλες παρόμοιες περιοχές της χώρας, όπου παρατηρείται συνωστισμός με την άνοδο της θερμοκρασίας.

«Εφόσον δεν μπορεί να βρεθεί μία λύση, τότε θα πάμε στο "plan B" και θα υπάρξει απαγόρευση και περιορισμός στη νέα παραλία. Την κλείνουμε και τελείωσε», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.Για τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του OPEN, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στον αέρα είπε χαρακτηριστικά πως «αυτές οι συμπεριφορές είναι επικίνδυνες και πρέπει ο καθένας μόνος του να ανακαλέσει τον εαυτό του στην τάξη».ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ