ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Με 400 κιγκλιδώματα κλείνει από σήμερα η Νέα Παραλία

Θεσσαλονίκη: Με 400 κιγκλιδώματα κλείνει από σήμερα η Νέα Παραλία
ΙΝΤΙΜΕ/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με 400 σιδερένια κιγκλιδώματα και σχοινί κλείνει από σήμερα η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, στο κομμάτι από το άγαλμα του Βότση έως το Μέγαρο Μουσικής, προκειμένου να μην επαναληφθούν εικόνες συνωστισμού στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Δύο φορτηγά της αντιδημαρχίας Καθαριότητας, μαζί με εργαζόμενους, μετέφεραν τα κιγκλιδώματα στο πλακόστρωτο και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να τοποθετηθούν στα κατάλληλα σημεία του παραλιακού μετώπου, υπό τις καθοδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. και της δημοτικής αστυνομίας.

Κατά τη σημερινή ημέρα θα ενημερώνονται οι πολίτες για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία ανεξαρτήτως εάν έχουν έγγραφη βεβαίωση ή έχουν στείλει sms στο 130333, ενώ από αύριο, Τετάρτη, θα κόβονται πρόστιμα σε όσους επιχειρήσουν να παραβούν την εφαρμογή του μέτρου.

Ο περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία θα ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 14:00 έως 08:00 (επόμενη πρωινή) και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ζέρβας για το «λουκέτο»

«Οδυνηρή» χαρακτήρισε την απόφασή του να μπει «λουκέτο» στη Νέα Παραλία, ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Ζέρβας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι υπό κανονικές συνθήκες είναι κατά των περιοριστικών μέτρων και της τιμωρίας. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως η πανδημία «είναι πόλεμος» και τόνισε πως ο καθένας πρέπει να αυτοπεριοριστεί.

«Ελπίζω να μην αργήσαμε αλλά η ιδέα ότι θα είχαμε καλοκαιρία με χιλιάδες κόσμο μας έκανε να πάρουμε τα περιοριστικά μέτρα... Μια μειοψηφία μπορεί να κάνει τη ζημιά» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ