ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Τι απαντά ο Τσιόδρας για τη χρήση προστατευτικών μασκών

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Τι απαντά ο Τσιόδρας για τη χρήση προστατευτικών μασκών
INTIME NEWS

Η χρήση προστατευτικής μάσκας συστήνεται για τους επαγγελματίες Υγείας ξεκαθάρισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση για τις εξελίξεις της επιδημίας στην Ελλάδα. 

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, σε όλη την Ευρώπη βλέπουμε εικόνες με ανθρώπους που προσπαθούν να πάρουν μάσκες για να προστατευτούν.

Στο ερώτημα που προκύπτει για το κατά πόσο θα μπορούσαν όλοι να φορέσουν μάσκες, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας απάντησε ότι συστήνεται για το υγειονομικό προσωπικό και όχι για τους πολίτες εκτός και αν είναι άρρωστοι, όπου στην περίπτωση αυτή δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επανατοποθετήθηκε χθες, Δευτέρα, και αξιωματούχοι του ανακοίνωσαν πως εξακολουθούν να συστήνουν στους πολίτες να μη φορούν μάσκες προσώπου, εκτός κι αν είναι άρρωστοι με τον ιό ή φροντίζουν κάποιον που είναι άρρωστος από τον ιό», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικές κλινικές μελέτες, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, που έχουν εξετάσει τη χρήση μάσκας σε άλλους αναπνευστικούς ιούς, δεν έχουν αποδείξει πως μαζική χρήση μάσκας μειώνει τις λοιμώξεις.

«Η χρήση των μασκών, αυτή τη στιγμή προτείνεται για τους επαγγελματίες υγείας. Το μεγαλύτερο όφελος στη χρήση μάσκας προέρχεται από το στόμα και τη μύτη αυτών που ασθενούν».

49 νεκροί και 85 διασωληνωμένοι στη χώρα

Συνολικά 49 είναι οι θάνατοι από κορωνοϊό στη χώρα μας, όπως ενημέρωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, ενώ τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 82. Συνολικά στη χώρα μας οι ασθενείς είναι 1.314.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, 85 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι και η μέση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. Οι 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 57% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Έξι άτομα έχουν λάβει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Εκ των 49 νεκρών, οι 37 είναι άνδρες. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 72 έτη.

Στη χώρα μας έχουν γίνει συνολικά 16.732 επιδημιολογικά τεστ.

Σήμερα έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων (συνολικά 7) και τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση ασθενών σε ΜΕΘ (+13).ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ