ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Οι μισοί Έλληνες πιστεύουν ότι θα κολλήσουν - Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Κορωνοϊός: Οι μισοί Έλληνες πιστεύουν ότι θα κολλήσουν - Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Ανήσυχοι φαίνεται πως είναι οι Έλληνες σχετικά με τον κορωνοϊό και τη μετάδοσή του.

Ειδικότερα, πανελλαδική έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων interview διαπίστωσε την άποψη της κοινής γνωμής όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Το 50% των ερωτηθέντων εκτιμά πολύ έως και αρκετά πιθανό να κολλήσει κορωνοϊό, έναντι του 42% που θεωρεί το ενδεχόμενο είτε μικρό, είτε καθόλου πιθανό, ενώ το 8% δηλώνει πως δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

pithanotita

Τώρα, σχετικά με την καθημερινή τηλεοπτική ενημέρωση για τις εξελίξεις περί της πορείας του ιού από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά, το 67% δηλώνει ότι την παρακολουθεί καθημερινή, το 21% δύο - τρεις φορές την εβδομάδα, το 7% πιο σπάνια, ενώ το 5% ποτέ.

enimerosi

Πέντε στους 10 θεωρούν πως η κάλυψη του ζητήματος του κορωνοϊού γίνεται πολύ καλά από την ελληνική τηλεόραση, σε αντίθεση με το 35% που απαντά πως η τηλεόραση χειρίζεται το θέμα το ίδιο με άλλες φορές στο παρελθόν και το 10% χειρότερα.

tileorasi

Σχετικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 87% τις κρίνει θετικές ενώ το 10% αρνητικές.

energeies

Όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, το 54% των πολιτών τη θεωρεί απαραίτητη, το 37% ζητά επιπλέον μέτρα, το 7% τη θεωρεί αχρείαστη και το 2% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ