Κορωνοϊός: Επαναπατρίζονται από την Αυστρία 74 Έλληνες πολίτες
Με ειδική πτήση της Aegean επιστρέφουν από τη Βιέννη, αργά τη νύχτα, στην Αθήνα 74 Έλληνες πολίτες, στο πλαίσιο επιχείρησης επαναπατρισμού, έπειτα από προσπάθειες τις τελευταίες ημέρες από την πλευρά της πρεσβείας της Ελλάδας στην Αυστρία και της ίδιας της πρέσβεως, Αικατερίνης Κόϊκα.
Οι περισσότεροι από τους επαναπατριζόμενους είναι εποχικοί εργαζόμενοι στους κλάδους της γαστρονομίας και του τουρισμού στα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια του Τιρόλου και Φόραλμπεργκ, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί αποκλεισμένοι, μετά τα μέτρα καραντίνας που έχουν επιβληθεί στα δύο κρατίδια από τις εκεί ομόσπονδες αρχές εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες.
Κάποιοι άλλοι από τους επαναπατριζόμενους είναι Έλληνες από τις γειτονικές στην Αυστρία χώρες, Σλοβακία και Τσεχία, ενώ μερικοί, ανήκοντες σε ευπαθείς ομάδες, επιστρέφουν στην Ελλάδα κατόπιν επιθυμίας τους, στο πλαίσιο των σχετικών οδηγιών των ελληνικών αρχών.
SPONSORED
Τι βρέθηκε στο σπίτι που νοίκιαζε ο 37χρονος στα Πατήσια:Ο στρατολόγος της Χαμάς και οι διασυνδέσεις
12:13
Τροχαίο δυστύχημα στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης – Νεκρός 56χρονος οδηγός
12:08
Ένας νεκρός από επίθεση με πυροβόλο όπλο στο κεντρικό Ισραήλ - «Εξουδετερώθηκε» ο δράστης
12:06
Συνελήφθη 56χρονος Γερμανός για κατασκοπεία στα Χανιά - Φωτογράφιζε στρατιωτικά αεροσκάφη
11:43