Κορωνοϊός: Καταγράφηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Μύκονο
Η γυναίκα αισθάνθηκε πριν από 10 ημέρες αδιαθεσία και επικοινώνησε με τον γιατρό της, ο οποίος τη συμβούλεψε να παραμείνει σε απομόνωση στο σπίτι της στην Άνω Μέρα.
Ωστόσο, μετά από μία εβδομάδα, η κατάστασή της επιδεινώθηκε και σε συνεννόηση με το κέντρο υγείας και τους γιατρούς, νοσηλεύεται εδώ και τρεις ημέρες σε ειδικό χώρο (isolation box), εκτός του νοσοκομείου, όπου την παρακολουθεί γιατρός.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ, η γυναίκα υπεβλήθη σε τεστ και το απόγευμα της Τετάρτης βγήκαν τα αποτελέσματα που έδειξαν ότι είναι θετική στον Covid 19.
Η κατάστασή της κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή με αποτέλεσμα και σήμερα θα γίνει η διακομιδή της στην Αθήνα.
Ταυτόχρονα, θα ξεκινήσει ιχνηλάτηση των επαφών της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό.
«Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας του προσωπικού του Κέντρου Υγείας και ότι σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο διαχείρισης, πραγματοποιείται ιχνηλατηση όλων των επαφών της ασθενούς ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα για το ΚΥ Μυκόνου», έγραψε η πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Μυκόνου και αντιδήμαρχος, Ντίνα Σαμψούνη, στο Facebook.

Μαζωνάκης: Σε απομονωμένα κελιά οι γιατροί στον Κορυδαλλό - Ανακάλεσε την απεργία πείνας ο 58χρονος
17:42
Ποια είναι η 51η Ταξιαρχία Καταδρομών που ανέπτυξε η Άγκυρα απέναντι από τη Σάμο
17:36
52ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤH: Καινοτόμο, νεανικό, ανατρεπτικό
17:30
Ζαχαράκη για το θάνατο μαθήτριας στην Κοζάνη: «Οδυνηρή απώλεια - Ψυχολόγοι από αύριο στο σχολείο»
17:25