ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Ενισχύεται το νοσοκομείο Μυτιλήνης -Στόχος η λειτουργία εργαστηρίου για ανίχνευση του ιού

Κορωνοϊός: Ενισχύεται το νοσοκομείο Μυτιλήνης -Στόχος η λειτουργία εργαστηρίου για ανίχνευση του ιού
ΙΝΤΙΜΕ

Στην πρόσληψη βιολόγου αλλά και σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υπάρξει η κατάλληλη πιστοποίηση και φυσικά ο εξοπλισμός με στόχο, ως τις 10 Απριλίου, να μπορεί να γίνεται στο ίδρυμα μοριακός έλεγχος για την ανίχνευση κορωνοϊού (SARS-CoV-2), προχώρησε η διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

«Στόχος μας είναι να αποφευχθούν άμεσα οι αποστολές δειγμάτων με πλοίο ή αεροπλάνο στην Αθήνα. Κάτι που γίνεται δύσκολα μια και πλέον δεν υπάρχου δρομολόγια καθημερινά. Όταν είσαι σε ένα νησί, πρέπει να λειτουργείς έχοντας στο νου σου ότι στα πάντα και φυσικά στο μοναδικό νοσοκομείο πρέπει να είσαι αυτάρκης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργος Καμπούρης.

Σε καραντίνα η δομή προσφύγων στη Ριτσώνα

Σε υγειονομικό περιορισμό τίθεται από σήμερα το πρωί η δομή προσφύγων της Ριτσώνας για χρονικό διάστημα 14 ημερών, μετά από τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού και κατόπιν σχετικής εντολής του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη σε συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, μετά από την ιχνηλάτηση των 63 επαφών της γυναίκας που γέννησε στο «Αλεξάνδρα» και είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα, διαπιστώθηκε ότι άλλα 20 άτομα είναι θετικά στον ιό Covid-19.

Ωστόσο, κανένα από τα 20 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό δεν νοσεί ούτε εμφανίζει συμπτώματα.

Επίσης, από τα αποτελέσματα του ελέγχου, προέκυψε ότι όλα τα δείγματα του προσωπικού που ελέγχθηκε ήταν αρνητικά.

Έτσι, για διάστημα των 14 ημερών απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από την δομή φιλοξενίας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενισχυμένη παρουσία στο χώρο γύρω από την δομή για την τήρηση του περιορισμού της κυκλοφορίας.

Για τις εξελίξεις στη δομή της Ριτσώνας έχουν ενημερωθεί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Σπανός και η Δήμαρχος Χαλκίδος, κ. Βάκα.

Στην δομή βρίσκεται κλιμάκιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για να εποπτεύσει την εφαρμογή των μέτρων.

Η Γενική Γραμματεία Υποδοχής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα φροντίσουν για την κάλυψη των βασικών αναγκών των φιλοξενουμένων στη δομή, σε θέματα σίτισης και υγειονομικής περίθαλψης. Ο ΕΟΔΥ ήδη ενισχύει την παρουσία του στη δομή με πρόσθετο υγειονομικό προσωπικό.

Η ιχνηλάτηση του πληθυσμού, η οποία ξεκίνησε από χθες θα συνεχιστεί και σήμερα με στόχο την πλήρη αποτύπωση και καταγραφή της επίπτωσης της νόσου στον πληθυσμό της δομής.

Επίσης, χθες διαπιστώθηκε ότι φιλοξενούμενη σε διαμέρισμα στην περιφέρεια Κιλκίς, βρέθηκε θετική στον ιό COVID 19, κατά τη διάρκεια παραμονής της σε μαιευτική κλινική της πόλης.

Η ίδια και η οικογένεια της τέθηκαν σε αυστηρό κατ΄ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται ήδη στην περιοχή και πραγματοποιεί ιχνηλάτηση των επαφών της νεαρής γυναίκας.

Υπενθυμίζεται ότι στη δομή στη Ριτσώνα φιλοξενούνται 2.800 άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ